iPad Pro is veel populairder dan Microsoft Surface

Krak, iPad verplettert Surface
Krak. Apple’s supertablet verkoopt in zijn eentje meer dan alle Microsoft Surfaces bij elkaar.

Microsoft wist in het laatste kwartaal van 2015 1,6 miljoen tablets van hun complete Surface-lijn te verkopen. Dat klinkt als een groot succes. Zeker voor mensen die nog nooit meer dan een miljoen exemplaren van iets hebben verkocht. Maar ja, als je een concurrent hebt die Apple heet, dan weet je dat 1,6 miljoen niet genoeg is.

Inderdaad was dat niet genoeg, want in november 2015 kwam het bedrijf uit Cupertino met iets dat nog duurder was en nog groter. En wat doe je dan als klant? Dan koop je dat: Apple schuift er in twee maanden bijna een half miljoen meer van over de toonbank. Balen dus voor Microsoft.

De onderzoekers van IDC verklaren het door te stellen dat de prijs blijkbaar niet het belangrijkste is voor de kopers. Die gaan meer voor prestaties van hun tablets. De grootste Surface en de iPad Pro worden door het telbureau als een andere categorie gezien, die van de detachables. Je gebruikt deze tablets met het bijpassende afkoppelbare toetsenbord.

De verkopen zijn eigenlijk verbazingwekkend, want de reviews van de iPad Pro waren nou niet echt razendenthousiast. Door deze verkoopresultaten wist Apple zijn eerste plek in de tabletmarkt vast te houden, want op het gebied van de gewone iPad is de verkoop behoorlijk gestagneerd, hoewel Apple nog steeds bijna 25% van de markt heeft. Het als tweede geplaatste Samsung haalde de Amerikanen met 13,7% nog lang niet in.

5 reacties

  • @diablogt:

   Zo een stelling kan alleen van een Apple hater komen. Ik weet niet waarom je apple haat, maar persoonlijk gebruik ik zelf beide. Zowel een iPad / iPhone alsmede een Dell laptop en een windows machine. Vind het perfect werken.

   Echter vind ik dat de prijzen van een Surface veel te hoog liggen, ( ik heb een surface 1 gehad, maar de RT variant was traag, en de applicaties werkte niet zo vloeiend als dat ik wou )

   Als microsoft de prijzen verlaagd van de Surface, dan zullen er uiteraard meer mensen volgen of meer applicaties welk speciaal voor de surface gemaakt zijn. Dit helpt ook enorm.

   Dit is de voornaamste reden waarom mensen voor een iOS apparaat kiezen.

   • @dragonforce: Ik begrijp eigenlijk in de eerste plaats niet, waarom deze iPad Pro ( grote tablet ) vergeleken wordt met een Microsoft Surface ( compacte laptop ), met een volwaardige windows 10 op.

    Is het omwille van de prijs? Eigenlijk niet onlogisch ook dat die Surface minder verkoopt, je kan hem zo configureren, dat hij dubbel zo duur is als de duurste iPad Pro.

    • @SimonMc:

     Komt omdat microsoft de surface ziet als een tablet/laptop vervanger.

     Als er nou eens meer applicaties en games waren welk geoptimaliseerd was voor de surface, dan had je een goede concurrent.

     Nu koop je een mooie tablet met windows erop. Heeft ook zo zijn voordelen natuurlijk.

   • @dragonforce:

    Onzin. Ben absoluut geen Apple hater, in tegendeel, mijn inkomen is deels aan Apple te danken. Werk er veel mee, het zijn prachtige apparaten. Maar een iPad Pro komt niet eens in de buurt van een surface. Daarnaast lees de laatste alinea nog eens. De poster zegt hetzelfde als ik in mijn eerste post. Alleen, niet zo direct.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *