apple iphone

Weer productieproblemen iPhone 12. Oplossing niet in zicht

iPhone 12

Dit probleem zorgt ervoor dat de iPhone 12 binnenkort misschien niet meer in de winkels ligt.

De iPhone 12 is, zoals alle iPhone-liefhebbers weten, vertraagd. Nu de verkopen eenmaal op stoom blijken is de smartphone, zoals Apple al verwachtte, een groot succes. Dit zorgt voor een volgend probleem.

iPhone 12 power management chips zijn op

Bronnen bij toeleveranciers melden dat de power management chips, die nodig zijn om 5G te verwerken, bijna op zijn. Daarmee ontstaat een probleem, want zonder die chips kunnen er geen iPhones van de nieuwe generatie geproduceerd worden. Helaas blijkt dit probleem niet zo maar op te lossen.

iPhone 12 chips niet geproduceerd door Huawei en Covid

De iPhone 12 was natuurlijk al verlaat door de problemen rondom de Corona-pandemie. Die problemen golden ook voor de toeleveranciers en dat zorgt ervoor dat men een productieprobleem heeft. Daarnaast heeft Huawei volgens diezelfde leveranciers zo veel mogelijk chips opgekocht uit angst voor een nog uitgebreidere ban. Hierdoor is het dus niet eenvoudig om de gevraagde chips zo snel bij te produceren als Apple van hen vraagt.

Zijn de schappen met de feestdagen leeg?

Dit kan een groot probleem worden voor Apple, want men verwacht dat de vraag de komende weken verder zal stijgen. Hierdoor achten leveranciers het mogelijk dat precies in de periode voor de feestdagen, wanneer de vraag altijd stijgt, er lege schappen dreigen. Het probleem krijgt binnen Apple veel aandacht. Zo probeert men alle fabrikanten waar men mee werkt maximaal te laten leveren en bemoeit CEO Tim Cook zich persoonlijk met de zaak. Toch weet ook hij niet wanneer de productie stabiel zal zijn. Als je dus een update overweegt kan je het beste zo snel mogelijk onze reviews lezen en niet te lang wachten met kiezen als je zekerheid wilt.

Bron: Slashgear

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *