iPhone 5S, dit is ‘m dan eindelijk

De nieuwe 5S, ook in kleurtjes verkrijgbaar
We hebben er lang op moeten wachten, maar dit is de opvolger van de iPhone 5!

Er waren aardig wat geruchten over de nieuwe 5S, en zelfs dat deze vertraagd is en vanavond helemaal niet te zien zou zijn. Maar dit is ‘m dan, met nieuwe accu die tot 250 uur standby-tijd belooft.

Vingerafdruk-scanner
De grootste vernieuwing lijkt te zitten in de mogelijkheid om Touch ID aan te zetten. Dit betekent dat je vingerafdruk meer dan genoeg is om de telefoon te ontgrendelen en apps te kopen. Authenticatie gebeurt via de lezer die ingebouwd zit in de home-knop. Als een leuke bijkomende extra betekent dit ook dat de home-knop niet langer fysiek ingedrukt hoeft te worden om deze te activeren, een bekend zwak punt op vorige generaties telefoons.

Kleurtjes!
Net zoals de iPhone 5C is deze in meerdere kleuren verkrijgbaar, al is het palet wat minder uitbundig:
– Zwart
– Wit
– Goud

Processor
In het vlaggenschip mag ook wel een dikke processor gaan. De iPhone 5S draait op de Apple A7 chip, ’s werelds eerste mobiele 64-bit chip. Dit belooft heel wat qua performance! iOS 7 wordt daar ook voor geupdate, met 64-bit compatibele kernels. Gelukkig draaien ook ‘oude’ 32-bit applicaties er probleemloos op. Volgens Apple is deze minstens 5 keer zo snel als de processor van de iPhone 5 en iPhone 5C.

M7
In tegenstelling tot de vorige generaties telefoons hoeft de A7-chip niet al het tilwerk te doen. De bewegingssensor wordt bedient door een aparte chip, de M7, die bewegingen vele malen preciezer interpreteert dan voorheen. Deze maakt bijvoorbeeld ook gebruik van GPS om activiteiten bij te houden.

Nieuwe camera
Het mooie 4 inch Retina scherm moet uiteraard wel gevuld worden met iets. Daar komt de nieuwe gestabiliseerde 8 megapixel camera om de hoek kijken met een 15% grotere sensor dan zijn voorgangers. Dit zorgt voor een betere foto door grotere pixels, en verbeterde software van de camera app die automatisch de scherpste foto voor je kiest.

Voor als er minder licht is, zal de nieuwe True Tone flitser je bijlichten. Deze flitser kan automatisch de witbalans van het omgevingslicht meenemen in de kleurtemperatuur van de lamp, waardoor je natuurlijker uitziende foto’s krijgt.

Ook doet de camera slow-motion, tot 120 fps, en kan heel rap achter elkaar foto’s maken in de zgn. burst modus.

Opslagcapaciteit
Zoals zijn voorganger is de iPhone 5S beschikbaar in 16GB, 32GB en 64GB, allemaal in drie kleurtjes. In Amerika moet de 16GB iPhone 5S $199 kosten, de 32GB iPhone 5S $299, en de 64 GB topper moet $399 opbrengen. Dit alles is in combinatie met een twee-jarig abonnement.
De iPhone is ook los te koop. Dan betaal je voor de 16 GB versie $649, de 32GB versie $749, en de 64GB versie $849.
Nederlandse prijzen en abonnementen zijn nog niet bekend.

De iPhone 5S zal in Amerika op 20 september beschikbaar zijn, met een grotere release in meerdere landen in december. En vergeet niet dat je bij aanschaf een gratis iWork-pakket krijgt!

[lg_folder folder=”Apple/iPhone_5s_officieel/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  • @964rs: 20:04: De iPhone 5S is verkrijgbaar als 16GB-model (199 dollar), 32GB (299 dollar) en 64GB (399 dollar) bij een tweejarig contract.

   Prijzen iPhone 5S
   De losse iPhone 5S gaat het volgende kosten:
   16GB iPhone 5S: €699 ($649)
   32GB iPhone 5S: €799 ($749)
   64GB iPhone 5S: €899 ($849)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *