iPhone XS beautygate: dit is er aan de hand

Apple
Schiet jij ook te mooie selfies met je gloednieuwe iPhone XS?

De iPhone XS is de ‘logische’ opvolger van de iPhone X, een toestel dat behoort tot het rijtje van toestellen met de beste camera’s. Ook de frontcamera van de iPhone X wordt vaak geprezen, om vervolgens door het merendeel van de gebruikers enkel gereduceerde prullenbakkwaliteit Snapchat-selfies te versturen en/of Instagram-blijvertjes te schieten om hun tijd te verdoen.

Anyway, de camera van de iPhone XS is wederom top. Klein probleempje: de foto’s zien er af en toe iets té gelikt uit. Er werden al uitspraken gedaan als ‘beautygate’, wat zou wijzen op een niet-uitzetbare schoonheidsfilter. Volgens de Nederlandse maker van de Halide-applicatie is dit echter allemaal overdreven.

In een blogpost maakt maker, fotograaf en app-ontwikkelaar Sebastiaan de With duidelijk dat een dergelijke schoonheidsfilter niet bestaat. De camera van de iPhone XS (Max) heeft simpelweg meer ruisonderdrukking dan eerdere iPhones. De reden? Het toestel schiet sneller foto’s achter elkaar.

Om foto’s sneller achter elkaar te schieten is er een hogere ISO-waarde en sluitersnelheid aanwezig, wat resulteert in meer ruis. Als gevolg van de ruisonderdrukking die Apple hanteert gaat er dus wat detail en lokaal contrast te verloren. Een schoonheidsfilter is het dus niet, maar het zorgt zeker wel voor een verschil ten opzichte van voorgaande iPhones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *