Is de hartslagmeter van Fitbit wel betrouwbaar?

Fitbit Charge HR
Een discussie die inmiddels is ontpopt tot een serieuze aanklacht. Consumer Reports ging op onderzoek uit.

Begin deze maand kon Fitbit een aanklacht tegemoet zien. De ingebouwde hartslagmeter in de wearables zou onjuiste informatie presenteren. De functie is één van de doorslaggevende redenen waarom mensen voor een Fitbit-apparaat kiezen. Beetje lullig als juist déze belangrijke optie niet zou werken zoals het zou moeten.

Niks aan de hand, zegt het Amerikaanse Consumer Reports. De organisatie ging naar aanleiding van alle commotie testen uitvoeren met de wearable. In de vergelijking werd de Polar H7 erbij gepakt. De Fitbit wijkt zo’n drie hartslagen per minuut af van de Polar. Volgens Consumer Reports is dit verschil marginaal. De organisatie beveelt daarom ook zowel de Fitbit Charge HR, als de Surge aan voor de fitness fanaat die gek is op statistieken.

2 reacties

  1. Wat een onzin. Toevallig heb ik de laatste weken ook dit onderzocht. Bij normale looptempo schijnen deze dingen (niet alleen fitbit maar de meeste polsmeters) redelijk nauwkeurig te zijn mits strak om je pols. Echter bij hardlopen, roeien dus plotselinge snelle bewegingen zijn ze eigenlijk te onnauwkeurig. Zie youtube en google.
    De meestnauwkeurige polsmeters schijnen die van Mio te zijn (mio alpha 2).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *