Kan deze smartphone HTC redden van de ondergang?

Soooon
Mogelijk is dit de laatste smartphone van een bedrijf dat het erg zwaar heeft.

Het gaat niet goed met de smartphone-tak van HTC de laatste jaren. Zo was de omzet van het Taiwanese bedrijf vorig jaar historisch laag en ook de overname door Google lijkt de karige cijfers niet op te krikken. Het is dan ook niet heel onwaarschijnlijk dat HTC binnenkort met haar allerlaatste smartphone komt.

Vandaag Tweet het bedrijf de bovenstaande banner de wereld in. Op 23 mei zal een nieuw toestel uitkomen en de meeste analisten – waaronder professionele lekker Evan Blass – zijn het er over eens dat het waarschijnlijk de HTC U12 gaat worden. Volgens het smartphonebedrijf wordt de aankomende telefoon meer dan de som der delen.

Met andere woorden, het bedrijf probeert zich krampachtig te differentiëren van alle concurrentie, onder andere door middel van deze specs. Ook krijgt het toestel waarschijnlijk geen notch; iets dat veel grote Android-jongens zoals OnePlus, LG en Nokia wel doen. Overigens is de U12 Plus helemaal niet zo anders vergeleken met de concurrentie. Sterker nog, de achterkant van het toestel lijkt wel heel erg op die van de LG V30…

We hoeven niet meer lang te wachten voordat we te weten komen of HTC zal kunnen overleven in de overvolle smartphonemarkt. Hoewel het met de smartphones niet zo goed gaat, opereert de VR-afdeling helemaal zelfstandig en produceert de smartphone-tak volop onderdelen voor Google (Pixel). Mogelijk is de U12 dus een van de laatste HTC-toestellen die het Taiwanese bedrij zelf gaat uitbrengen, mogelijk omdat de ontwikkeling al een tijdje onderweg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *