Koers Atari explodeert na onthullen cryptomunt

De koers was feller dan dit neonlicht
Atari’s beurswaarde verdubbelt na een simpele aankondiging.

Atari is al lang niet meer het iconische bedrijf dat het in de jaren ’80 en ’90 was. Dat ze out of the box moeten denken blijkt alleen al uit deze bizarre Rollercoaster Tycoon-crowdfunding en hun ondermaatse nieuwe console. Het lanceren van een cryptomunt was daarentegen blijkbaar een hele goede keuze.

Atari investeerde namelijk in een bedrijf dat een entertainmentplatform op basis van blockchain-technologie creëert, zo meldt Bloomberg. Samen met dat bedrijf komt er een nieuwe munt bij de al honderden cryptovaluta, de Atari Token.

Hoewel het waarschijnlijk op de lange termijn gaat tegenvallen met deze Token, is de naam in elk geval een stuk beter dan alle gekke ‘moderne’ en vooral abstracte namen. De Atari Token verwijst natuurlijk naar de muntjes (tokens) die je in Atari’s arcadekasten moest gooien om bijvoorbeeld Pacman of Space Invaders te spelen. Leuk!

Waar de beurswaarde van Atari begin februari tussen de €0,45 en de €0,50 euro per aandeel schommelde, is dat nu zo’n €0,80 à €0,90 euro. Sinds het aankondigen van de Token werd het Amerikaanse bedrijf dus ongeveer twee keer zoveel waard. Naast de Token op zich gaat Atari volgens hetzelfde nieuwsbericht meer investeren in gokbedrijf PariPlay, dat gokken met cryptomunten moet gaan featuren. De dagen van arcadekasten zijn duidelijk voorbij, maar Atari weigert te sterven en gaat mee met de hypes!

En over hypes gesproken, de Bitcoin-hype trekt ook weer aan. Gisteren passeerde de munt voor het eerst sinds november vorig jaar de grens van $10.000 dollar. Atari zal hetzelfde hopen, maar tot dusver staat alleen de Bitcoin op koers om tegen het einde van het jaar zo’n $40.000 dollar waard te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *