Komt er dan toch een iPhone SE 2? (specs gelekt)

De iPhone SE Plus ziet er lang niet zo futuristisch uit als de SE 2
De SE 2 krijgt naar alle waarschijnlijkheid een degelijk 4,2-inch OLED-scherm.

Er heerst nog een hoop onduidelijkheid over een mogelijke nieuwe iPhone SE. Recentelijk stelde een analist van KGI Securities dat Apple helemaal geen tijd heeft voor het ontwikkelen van de kleinere iPhone, maar nieuwe bronnen beweren dat er weldegelijk een SE 2 in de maak is. Sterker nog, we weten mogelijk zelfs al wat er onder de motorkap zit!

Naar alle waarschijnlijkheid gaat het bedrijf uit Silicon Valley tijdens Apple’s Worldwide Developers Conference (WWDC) in juni van dit jaar het apparaatje aankondigen. De iPhone SE 2 zal waarschijnlijk een 4,2″ OLED-display krijgen. Ook krijgt de SE 2 een upgrade ten opzichte van zijn voorganger; waar de originele SE een A9-processor had, krijgt de SE 2 een A10 Fusion met vier kernen. Twee voor zware performances en twee efficiëntere kernen.

[gv data=”uJMPuCVWTUg”][/gv]

Daarnaast krijgt de smartphone een werkgeheugen van 2GB en zal je kunnen gaan kiezen uit een model met 32GB opslag of 128GB opslag. Ook waren deze geruchten waarschijnlijk terecht, want de iPhone SE 2 krijgt een glazen achterkant wat draadloos opladen mogelijk maakt.

Om de prijs ietwat te drukken – de SE is immers een goedkopere serie iPhone’s – wordt er niet te veel verwacht van de camera. Er zal dus waarschijnlijk ‘slechts’ één camera op de achterkant te vinden zijn. Voor de bevestiging van deze aannemelijke geruchten moeten we dus tot de zomer wachten.

Tot die tijd lees je in dit artikel alles over de plannen van Apple in 2018. Ook schreven we over de Apple Air Pods, die een paar welverdiende updates gaan krijgen. Tot slot lees je hier alles over een aantal vreemde symptomen die iOS 11 met zich meebracht.

Foto iPhone SE Plus @WCF Tech

2 reacties

  1. Ohw, die wil ik wel. Anderhalf jaar terug overgestapt op Android, maar ik zou eigenlijk wel graag een iets kleiner toestel (maar met goede specs) hebben en die zijn nauwelijks te vinden.

    • @dizono: Vorig jaar zelf mijn eerste smartphone gekocht (na een Nokia van 9 jaar oud). Ik zocht zelf ook naar een niet al te groot toestel, makkelijk te gebruiken, specs die in orde zijn, ondersteuning d.m.v. updates voor meer dan 2 jaar, betrouwbaar, accessoires die makkelijk te vinden zijn, … Ik ben toen uitgekomen op de SE. Vond het ook verrassend dat er zo weinig keuze overbleef. Tot nu toe geen spijt van. De mindere selfie-camera stoort mij niet.
      Zou me verbazen dat er geen camera op de voorkant zou staan zoals het artikel beweert. Lijkt mij een flinke afknapper voor een groot publiek. Er zal misschien, net als de huidige, camera’s voor en achter op zitten van een ouder model (net als het scherm).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *