Let op: deze populaire Ethereum app is niet echt

Fake Ethereum applicatie in App Store
Niet alles wat hoog in de App Store staat, valt te vertrouwen.

De hype rondom cryptocoins houdt niet op. De populariteit van de digitale munten zorgt ervoor dat vele experts al waarschuwen voor het klappen van de inmiddels gigantische bubbel. Aan al deze aandacht voor de cryptocurrency kleven echter ook nadelen, zo merkt ook Apple’s App Store.

Het bewaren van je cryptocoins zoals Bitcoin en Ethereum doe je aan de hand van speciale wallets. In de App Store zijn er tal van gecertificeerde applicaties te vinden die dit voor je verzorgen. MyEtherWallet is hier ook een voorbeeld dan. Er is echter een nep alternatief razendsnel gestegen in de populariteitslijst van Apple’s App Store.

MyEtherWallet is een officiële (en populaire) app om je gekochte Ethers in op te bergen. De neppe variant is helaas zo populair dat onwetende gebruikers het alternatief voor ‘veilig’ aanzien en het risico lopen om hun cryptocoins te verliezen aan de makers van de copycat.

Hoewel het niet zeker is wat de makers precies van plan zijn met je cryptocoins, is het niet aan te raden om je geldzaken aan hen toe te vertrouwen. Het gaat immers om een onrechtmatige kopie en is dus illegaal. Het echte MyEtherWallet heeft in een reactie laten weten dat het maatregelen zal gaan nemen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *