LG presenteert eerste OLED-tv’s met plat scherm en ultra HD

LG Oled reclame
Op techbeurs IFA zullen volgende week twee tv’s worden getoond met Ultra-HD resolutie.

De toestellen hebben formaten van 55 en 65 inch en zijn in staat tot het vertonen van high dynamic range-beelden. De piekhelderheid die daarbij bereikt wordt is groter, wat voor een natuurlijker resultaat zorgt bij beelden met zowel lichte als donkere vlakken.

LG heeft zijn toekomst gekoppeld aan het succes van de oled-displays: het investeert $8,5 miljard in de technologie en is daarmee de enige fabrikant die er vol op inzet. Een oled-tv met een gebogen, full hd-display kun je op dit moment kopen voor iets meer dan 2000 euro.

De tv’s zullen worden getoond op techbeurs IFA, die volgdende week plaatsvindt in Berlijn. De toestellen hebben een dikte van slechts 4,8 millimeter. Wanneer zij naar de consumentenmarkt komen en wat ze zullen kosten is nog niet bekend.

Naast de twee ultra hd-toestellen wordt ook ook een nieuwe gebogen oled-tv gepresenteerd. Van een vierde model zijn nog geen details zijn bekendgemaakt.

3 reacties

  • @turbobrick: Inderdaad. Afgelopen zaterdag in de mediamarkt geweest.. Vet staan kwijlen bij de OLED LG tv’s. Een platte 55 inch (not curved) is nu 2200 euro. Ze worden langzaam betaalbaar.

   • @Freewarefreak: Ik ook, afgelopen dinsdag nog bij de MM wezen kijken.
    Vooral LG en Samsung maken mooi spul en die OLED schermen roeleren de pan uit …

    Heb zelf niet meer dan 1000 euro over voor een TV want ik wil niet 8 jaar met een scherm doen omdat de techniek zo hard loopt en je na 5 jaar toch wel weer wat anders wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *