LG werkt aan smartphone met 5 camera’s!

De V30 was strak kwa design maar verkocht niet geweldig
Informatie over de camera’s van de V40 en meer gelekte specs.

Er was een tijd waarin een telefoon met een camera je de absolute man maakte, maar tegenwoordig is een drietal camera’s op je slimme telefoon al lang de norm. LG gaat twee flinke stappen verder en werkt mogelijk aan de LG V40, die maar liefst uitgerust wordt met 5 camera’s.

Dat stelt een insider tegenover AndroidPolice. Het Zuid-Koreaanse elektronicamerk zou aan de onaangekondigde opvolger van de V30 aan het werken zijn, die dus een vijftal camera’s zou krijgen. Hoewel het nog niet helemaal duidelijk is wat de camera’s precies gaan doen, stelt dezelfde bron al wel een goede indicatie te hebben.

Zoals wel een beetje te verwachten is krijgt de LG drie camera’s aan de achterkant, vergelijkbaar met de set-up van de Huawei P20 Pro. Daarnaast zullen de twee frontcamera’s waarschijnlijk samenwerken om een nog relatief nieuwe technologie te ondersteunen.

Mogelijk werken de ‘selfie-camera’s’ samen om een 3D beeld van het gezicht van de gebruiker te vormen om zo effectief gezichtsherkenning mogelijk te maken. Op de achterkant krijgt het aankomende toestel mogelijk een zoomlens naast een standaard lens en een wijdere lens.

Naast deze indrukwekkende informatie lekt er meer uit over de het design van de V40. Zo zou het apparaat van LG zoals veel andere toestellen een notch krijgen en wordt de vingerafdrukscanner aan de achterkant geplaatst. Verder zal het toestel kwa uiterlijk veel weghebben van de dure LG G7.

We moeten waarschijnlijk tot eind deze zomer wachten, want de V30 werd vorig jaar augustus tijdens de IFA in Berlijn aangekondigd. Tot die tijd lees je hier of de LG Q Stylus op kan tegen de Samsung Galaxy Note 8. Ook check je hier hoe Reddit reageerde op LG’s suggestie van een notch. Spoiler alert: ondanks de shit storm op Reddit kiest de struggelende bedrijfstak toch voor een notch.

Foto LG V30 (bijgesneden) @LG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *