Light Phone 2: dé smartphone voor alle telefoonverslaafden

Light Phone 2
Voor iedereen die wel wat smartphone minimalisme kan gebruiken.

Wellicht ken je de Ligt Phone nog wel: deze bijzonder simpele telefoon gaf je alleen de mogelijkheid om te bellen en slechts negen telefoonnummers op te slaan. Hoewel het design voor de nieuwe Light Phone 2 onveranderd is ten opzichte van de voorgangers, zitten er nu toch nét iets meer features in verpakt.

In de nieuwe Light Phone is nu ook ruimte voor een verlicht e-ink touchscreen en een ondersteuning voor 4G-verbindingen. Er is een SMS-functie aanwezig, en dankzij de ingebouwde alarmklok heb je geen wekker meer nodig. In onderstaande trailer wordt er ook gespeeld met het idee van simpele apps voor kaarten (Maps), muziek, rekenmachine, het weer en voor een Uber-ritje.

Applicaties voor sociale media, internetbrowsers, nieuws en je mailtjes hoef je echter niet te verwachten. De Light Phone 2 moet alleen de écht belangrijke functies van een smartphone hebben. Er is dus geen ruimte voor applicaties die voor veel afleiding zorgen en volgepropt zijn met (nutteloze) features waar je veel te veel tijd in stopt.

De Light Phone draait op de een of andere manier toch op Android, zij het een vrijwel onherkenbare versie ervan. De smartphone is nu op Indiegogo te vinden voor 250 dollar. Bij de release in april 2019 kost het apparaat je echter 400 dollar.

[gv data=”o-jamNT9CkY”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *