Maak je Zoom-gesprekken leuker met absurde nieuwe Avatars

Om een saai gesprek leuk te maken introduceert Zoom Avatars, een dieren-overlay die dynamisch op je lichaamstaal reageert.

Online meetings kunnen een beetje saai worden. Om het geheel een beetje interessanter te maken introduceert Zoom Avatars; een geinige nieuwe functie waarmee je als een dier kan videochatten. Zo gaat dat in zijn werk.

Zoom Avatars

Naast een gekke compositie of een heus cartoonpersonage kun je jezelf nu ook als dier voordoen in Zoom. Dergelijke Avatars gebruiken je houding en daadwerkelijke gezichtsuitdrukking. Dan doet Zoom de rest. Het virtuele dier volgt jouw bewegingen en gezichtsuitdrukkingen.

Dat werkt als volgt:

  • Start Zoom en zet je webcam aan (met video)
  • In de taakbalk klik op het pijltje op Stop Video en selecteer Video Settings
  • Kies Background & Effects en selecteer Avatar
  • Je bent nu een dier

Waarom jezelf verbergen?

Er zijn verschillende redenen waarom je jezelf tot een dier zou willen omtoveren. Ten eerste omdat het gewoon hartstikke geinig is. Maar er zijn andere toepassingen. Zoom Avatars kunnen helpen bij het videobellen met kinderen, bijvoorbeeld als een dokter contact heeft met een patiënt.

Ook kunnen gebruikers op deze manier hun identiteit afschermen maar toch middels gezichts- en lichaamsuitdrukken communiceren. Of als je helemaal creatief wilt doen, dan kun je de dierenavatars gebruiken voor het simuleren van een verhaal, toneelstuk of rollenspel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *