‘Macs met ARM-processor worden veel krachtiger’

'Macs met ARM-processor worden veel krachtiger'

Krijgen we veel krachtigere Macs en iMacs door de ARM-technologie?

Nu is het nog zo dat Intel verantwoordelijk is voor de chipsets in Macs. Vanavond gaat Apple aankondigen af te stappen van Intel. In plaats daarvan gaat het in huis ontwikkelde chipsets gebruiken voor de computers van het merk. Net als dat Apple nu al eigen chips gebruikt voor de iPhones en iPads.

Het voordeel van op maat gemaakte hardware is dat je het ideaal kunt afstemmen met je software. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo worden de ARM Macs veel krachtiger dan de huidige Intel Macs. De eerste Mac met een ARM-processor is de 13.3-inch MacBook Pro. Volgens Kuo komt deze op z’n vroegst in het laatste kwartaal van 2020, of het eerste kwartaal van 2021. Ook denkt hij dat de 24-inch iMac een ARM processor krijgt in deze periode.

Vanavond om 19:00 is de Apple WWDC keynote. Het Amerikaanse techbedrijf zal dan tekst en uitleg geven over de ARM processors. Vermoedelijk krijgen we ook een tipje van de sluier hoeveel beter deze techniek gaat zijn ten opzichte van Intel. Neem dit laatste vooralsnog met een klein korreltje zout. Natuurlijk praat Apple alleen maar positief over hun eigen technologie. Toekomstige reviews moeten gaan uitwijzen of de ARM-procesors op Macs echt een boost in kracht gaan leveren. (via 9to5Mac)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *