Met MindRDR bedien je Google Glass met je gedachten

Met MindRDR bedien je Google Glass met je gedachten
Het enige minpunt is dat je er vervolgens wel heel belachelijk bijloopt.

Met MindRDR moet je namelijk een Neurosky EEG biosensor op je hoofd plaatsen die naast je Google Glass actief is. De biosensor leest vervolgens je ‘gedachten’. Met de bijbehorende app wordt het mogelijk gemaakt om een foto te maken. Dat doe je dan niet meer met het commando ‘Ok Google‘, maar puur door je op een onderwerp te concentreren.

Met de app wordt er een meter in het beeld van de camerafunctie geplaatst. Via deze meter kan je kijken hoe hoog je concentratie niveau is. Zodra je een bepaald punt hebt bereikt maakt Google Glass een foto van wat je op dat moment voor je ziet. Het is zelfs mogelijk om de foto op Twitter te plaatsen door je na het nemen van de foto je nog meer te concentreren.

Het Engelse bedrijf This Place wil met de app en de biosensor een platform bieden waarop andere ontwikkelaars verder kunnen bouwen. Zo heeft het de code van de app via Github beschikbaar gemaakt. Met nieuwe apps zouden mensen bijvoorbeeld kunnen leren om beter te concentreren of misschien wel om games te spelen met je ‘gedachten’.

[gv data=”JJQZtxlLaG0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *