Michael Bay maakt voor Netflix duurste productie ooit

Ryan Reynolds gaat knallen
En jazeker, Deadpool-ster Ryan Reynolds gaat een hoofdrol vertolken.

Netflix is op het gebied van series een absolute topper, maar films maken heeft het streamingplatform nog niet helemaal onder de knie. Naast het opkopen en co-produceren/financieren van wat titels probeerde het platform het vorig jaar met Bright te maken in de tv-filmwereld. Dat is tot dusver niet gelukt, maar met de ingrediënten voor een nieuwe film – Six Underground – kan dat zomaar eens veranderen.

Naast Cloverfield Paradox, Annihilation, Bright en wat uitschieters heeft Netflix nog niet veel met film gedaan. Nu zetten ze groots in op Six Underground. De film zal gaan over een zestal miljardairs dat hun eigen dood in scène zet en in het geheim een groep vormt die slechteriken verslaat. Of het een superheldensaus krijgt is nog niet bekend, maar het plot klinkt in elk geval veelbelovend.

Niemand minder dan Ryan Reynolds (nu box office records aan het verpulveren met Deadpool 2) zal een hoofdrol krijgen, maar dat is niet de enige link met de ‘merch with a mouth’. De screenwriters van de twee Deadpool-films, Paul Wernick en Rhett Reese, zullen namelijk ook Six Underground schrijven; we mogen gevatte dialogen en wellicht een pop cultuur-referentie verwachten (mits het verhaal dat toelaat).

Naast al die grootgewichten zal Michael Bay in de regisseursstoel plaatsnemen. In hem heb ik tot dusver nog het minste vertrouwen, want na het excellente The Rock en Bad Boys, staat hij nu vooral bekend om de belachelijk pulp die Transformers heet.

Dat alles wordt in elkaar gezet voor een budget van $125 miljoen dollar, zo meldt Variety. Daarmee is dit Netflix’ grootste productie tot dusver. Ter vergelijking: het historische drama The Crown kostte Netflix zo’n $110 tot $130 miljoen per heel seizoen terwijl de duurste Netflix-film – The Irishman van Martin Scorsese met Robert DeNiro en Al Pacino – naar verluidt $110 miljoen kost.

Six Underground moet deze zomer in productie gaan en zal ergens in 2019 uitkomen.

Meer over Netflix lezen? In dit artikel lees je alles over de meest recente kwartaalcijfers van de streaming-gigant. Spoiler alert: ze mogen niet klagen. Ook check je hier waarom regisseur Steven Spielberg vindt dat Netflix-films geen Oscar mogen krijgen. Tot slot maakte we een lijstje van de grootste Netflix-flops aller tijde.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *