Microsoft Edge-browser bewaart ook je privé surfgedrag

Microsoft Edge blijkt niet helemaal veilig
Microsoft maakte afgelopen zomer met de introductie van zijn nieuwe Edge-browser, maar inmiddels is het nog maar de vraag of we er wel zo blij mee moeten zijn.

De privacy-instellingen van Edge blijken helaas niet te werken zoals ze zouden moeten werken. Via InPrivate zou je moeten kunnen internetten zonder dat er informatie over je surfgedrag wordt opgeslagen op je computer, maar als je een beetje handig bent, dan kun je alsnog achterhalen welke pagina’s iemand heeft bezocht.

Op basis van onderzoek van Ashish Singh blijkt dat alle informatie wordt weggeschreven naar het WebCache-bestand. Daar vind je de bezochte websites gewoon tussen de sites die je buiten InPrivate om hebt bekeken. Op die manier is het mogelijk dat je complete internetgeschiedenis alsnog op straat komt te liggen.

The Verge probeerde de bevindingen van Singh te herhalen, maar slaagde er niet in alle bezochte websites terug te vinden. Dat zou voor meer geoefende onderzoekers of hackers echter een fluitje van een cent zijn, zo bevestigde de auteur van dit artikel. Microsoft heeft in ieder geval laten weten dat het de claims onderzoekt.

Het is niet voor het eerst dat blijkt dat de incognito-modus niet helemaal goed werkt. In 2010 kwam al aan het licht dat ook in Firefox, Chrome, Safari en Internet Explorer kwetsbaar zijn als je computer wordt aangevallen door personen met de juiste kennis. Houd daar dus rekening mee als je van plan bent gekke dingen te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *