Microsoft Edge

Microsoft Edge crasht op Windows en Mac door Google

Microsoft Edge crasht op Windows en Mac door Google

Het lijkt net of Microsoft heel graag wil hebben met Edge dat je niet Google als zoekmachine gebruikt.

Een opmerkelijke case gisteren. En misschien heb je er zelf ook wel last van gehad. Microsoft Edge weigerde namelijk dienst zodra je iets in de adrestalk probeerde te typen. Alleen Edge-gebruikers met Google als ingestelde zoekmachine hadden er last van. Het probleem kwam zowel voor op Windows als op Mac.

Gebruikers die Bing, de standaard zoekmachine van Edge, gebruikten hadden geen last van de issues. Als tijdelijke oplossing gaf Microsoft aan dat je zoek suggesties in de browser moest uitschakelen. Uiteindelijk kwam het Amerikaanse bedrijf op een later moment meteen fix. Het probleem zou nu opgelost moeten zijn.

Het is niet bekend wat de trigger is geweest dat ervoor heeft kunnen zorgen dat Edge dienst weigerde. De vraag is of Microsoft überhaupt met een uitgebreide verklaring gaat komen. Vermoedelijk niet, aangezien opgelost is. Toch brengt het op sociale media onder sommigen vragen naar boven. Was dit een tricky manier van Microsoft om Google als zoekmachine in Edge dwars te zitten? Of was hier gewoon niets aan de hand en rust dit op puur toeval? Microsoft Edge is de standaard browser die komt met Windows 10. De browser werd vijf jaar geleden gelanceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *