Microsoft gaat je OneDrive verkleinen

Auteur: , Geen reacties
Toch two drives

Trots melden dat je onbeperkte opslag aanbiedt is misschien niet zo handig, ontdekte Microsoft.

Vorig jaar kondigde Microsoft vol trots aan dat Office 365-gebruikers ongelimiteerd hun bestanden op de servers van Microsoft konden parkeren. Van die belofte komen de mensen uit Seattle nu terug, het wordt nu maximaal 1TB. Waarschijnlijk voor de meesten nog steeds genoeg, maar er waren gebruikers die het voor elkaar hadden gekregen om 75 TB op de harde schijven in de cloud te zetten.

De nieuwe limiet van 1 TB gaat gelden voor Office 365 Home, Personal en Universiteitsaccounts. Ook de gratis gebruikers gaan er volgend jaar flink op achteruit: van 15 GB naar 5 GB. Ook krijgen de gratis gebruikers geen 15 GB bonus om foto’s op te slaan. De betaalde accounts voor 100 GB en 200 Gb worden ook opgedoekt en ze maken plaats voor een optie om voor $2 per maand 50 GB te kopen.

Wie er teveel op zijn schijf heeft staan is niet meteen alle data kwijt, maar het overschot wordt wel read-only. Daarna heb je nog negen maanden de tijd om alles ergens anders te backuppen. Daarna lijkt het er wel op dat de gegevens van de servers gewist gaan worden.

Volgens Microsoft waren er toch wel veel gebruikers die iets te gretig gebruikmaakten van de optie om alles op te slaan. Maar waarom ze dit aankondigen terwijl er net concurrenten opstaan is onduidelijk.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).