Microsoft Office 2019 zal slechts op één OS werken

Windows 10 natuurlijk
Raad eens welk besturingssysteem?

In een support-bericht maakt software-gigant Microsoft meer bekend over het aankomende Office 2019-pakket, dat ergens in de tweede helft van 2018 zal uitkomen. Naast een abstracte releasedatum en wat basale informatie maakt het Amerikaanse miljardenbedrijf gelijk hun strategie duidelijk: upgrade allemaal zo snel mogelijk naar Windows 10.

Want zoals je misschien al zag aankomen, zal Office 2019 alleen beschikbaar zijn voor Windows 10-gebruikers. Het moge duidelijk zijn dat Microsoft alle particulieren en bedrijven wil stimuleren om over te stappen naar Windows 10, iets wat sinds eind vorig jaar niet meer gratis kan.

Office 2019 zal de gebruikelijke Office-toepassingen bevatten, waaronder Word, Excel en PowerPoint. Daarnaast zullen ook iets minder geliefde programma’s als Exchange, SharePoint en het altijd ongelofelijk irritante Skype in het Office 2019-pakket zitten.

Naast de bovenstaande informatie over Office 2019 maakt het bedrijf ook bekend langer door te willen gaan met het ondersteunen van Windows 10-versies. Waar er in eerste instantie 18 maanden ondersteuning werd geboden voor Windows 10-releases, komt er voor zowel de Enterprise- als Education-editie van Windows 10 (versies 1511, 1607, 1703 en 1709) 6 maanden extra ondersteuning bij.

Ondertussen lees je op Apparata meer over Microsoft, waaronder een antwoord op de vraag of Microsoft eerder een waarde van 1 biljoen dollar aantikt dan Apple. Daarnaast lees je in dit artikel over een mogelijke nieuwe Windows-telefoon. Tot slot lees je hier wat Microsoft-topman Bill Gates nou echt van de absurde toetsencombinatie crtl+alt+del vindt.

2 reacties

  1. Ik kan me deze stap wel voorstellen. De populariteit van Windows XP zorgde bij Microsoft voor de “wet van de remmende voorsprong”, wat bedrijven en instellingen er van weerhielden op tijdig te upgraden. Nu dreigt bij Windows 7 al weer min of meer hetzelfde te gebeuren.

    Voor het oog en voor de functionaliteit lijkt upgraden vaak een onnodige en kosten verhogende investering, maar bijvoorbeeld voor de veiligheid van je dataopslag en je financiën kan zo’n investering zeker wel zinvol zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *