Microsoft trekt ‘Chrome en Firefox waarschuwing’ in

Microsoft Edge trekt Chrome en Firefox waarschuwing in
Nog altijd de vreemde eend in de bijt.

Het internet is natuurlijk een fantastische uitvinding voor ons allemaal. Microsoft heeft hier in de beginjaren volledig op ingezet, waardoor we vandaag de dag nog steeds allemaal Windows gebruiken. Gelukkig is er wel het een en ander veranderd. Waar we vroeger opgescheept zaten met het enorm trage Internet Explorer, hebben we tegenwoordig een stuk meer keuze.

Microsoft leek het echter niet te kunnen verkroppen afgelopen week dat Google Chrome en Mozilla Firefox graag geziene alternatieven zijn als webbrowser. Vandaar dat het in haar Microsoft Edge-browser gebruikers een melding toonde wanneer zij op het punt stonden om Chrome of Firefox te downloaden.

Na vrij veel negatieve feedback van gebruikers over het kinderachtige gebruik van deze pop-up lijkt Microsoft dan toch haar keutel te hebben ingetrokken. Volgens The Verge zal Microsoft in haar oktober-update van 2018 ervoor zorgen dat de melding niet meer voorbijkomt.

Het is niet voor het eerst dat Microsoft zulke nare praktijken erop nahoudt. Zo heeft het ook geprobeerd om Windows 10 Mail-gebruikers om Edge te gebruiken voor alle e-mail-links, terwijl de standaard browser wellicht af kan wijken. Jammer dat zo een groot bedrijf zo kinderachtig kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *