Modern Warfare faalt tijdens Game Awards 2019

De Game Awards 2019 zijn niet gunstig gestemd voor CoD
Modern Warfare vist grotendeels achter het net tijdens de Game Awards 2019.

De Game Awards zijn de jaarlijkse Oscars voor games en dat betekent allerlei prijzen en waarderingen voor de prachtige kunst die games heet. Het afgelopen jaar was redelijk kalmpjes wat betreft grote games, maar er zaten een aantal pareltjes tussen. Gek genoeg gingen bijna alle prijzen naar onverwachte winnaars.

De grote winnaar dit jaar is Sekiro: Shadows Die Twice, een Dark Souls-achtige game die zich afspeelt in een fantasierijk Japan. Het langverwachte, veelbesproken en goed beoordeelde Call of Duty: Modern Warfare was niet eens genomineerd voor die award.

En het missen van Infinity Ward’s trots in de lijst van winnaars is een constante. Ook in de categorie Best Multiplayer Game en Best Action Game vist Modern Warfare achter het net. Alsof dat nog niet pijnlijk genoeg is, krijgt de game een award voor Best Audio Design en dat voelt een beetje als een troostprijsje. Control heeft namelijk volgens velen een briljante audio.

Verder is Death Stranding, de kunstzinnige game van industrie-legend Hideo Kojima, de grote winnaar op de Game Awards 2019. De titel gaat er met 3 stevige awards vandoor. Dat is overigens net zoveel als Disco Elysium, een unieke RPG die over het algemeen veel betere score’s kreeg dan Death Stranding.

Tot slot kan er geen Award-show met betrekking tot games voorbij gaan zonder Fortnite te noemen. Het culturele fenomeen kwam in 2017 uit dus komt daarmee slechts voor één belangrijke categorie in aanmerking en die won het ook. Als Best Ongoing Game mag het duidelijk zijn dat iedereen Fortnite speelt. Overigens opvallend dat concurrerende (en in mijn optiek superieure) shooter Apex Legends Best Multiplayer mee naar huis neemt en League of Legends de beste eSports-titel wordt genoemd.

Game of the year – Sekiro: Shadows Die Twice
Best game direction – Death Stranding
Best narrative – Disco Elysium
Best performance – Mads Mikkelsen as Cliff – Death Stranding
Best score/music – Death Stranding
Best audio – Call of Duty: Modern Warfare
Best ongoing game – Fortnite
Best multiplayer game – Apex Legends – Respawn Entertainment/Electronic Arts
Best independent game – Disco Elysium – ZA/UM
Best action-adventure game – Sekiro: Shadows Die Twice – FromSoftware/Activision
Best action game – Devil May Cry 5 — Capcom
Best role-playing game – Disco Elysium – ZA/UM
Best sports or racing game – Crash Team Racing Nitro-Fueled – Beenox/Activision
Best fighting game – Super Smash Bros. Ultimate – Bandai Namco/Sora Ltd./Nintendo
Best esports game – League of Legends
Best esports event – 2019 League of Legends World Championship

De Game Awards worden ieder jaar tegen het einde van het jaar uitgereikt. De jury bestaat uit bijna 70 game-websites en -tijdschriften van over de hele wereld. In tegenstelling tot de Golden Joystick Awards stemmen professionals dus op de games; een grote spelersbasis staat bij de ‘echte’ Game Awards dus niet garant voor een grotere winkans; objectieve kwaliteit wint het hier van populariteit.

Voor een kleine geschiedenisles check je hier de uitslagen van 2018 en in dit artikel de uitslagen van 2017.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *