Nederland voor tweede keer wereldkampioen Robotvoetbal

robocup
Het is het Nederlandse Robotelftal van de TU Eindhoven voor de tweede keer gelukt om het WK Robotvoetbal op zijn naam te zetten. Dit jaar werd China door de Hollanders met 3-2 verslagen in de finale in Brazilië.

De robots met inspirerende namen als Robin van Perslucht, Arjan Robo en Bruno Martins Input kunnen dankzij het team studenten achter Tech United dus een aardig potje voetballen. In de eerste helft kon keeper Hans van Sleutelen nog uitrusten, want in de eerste fase van de wedstrijd domineerde Tech United met een 2-0 voorsprong. Daarna kwam China nog gevaarlijk terug, maar Van Sleutelen hield nog net een bal uit het net, zodat de eindstand op 3-2 bleef staan voor Nederland.

Volledig zelfstandig
De overwinning zal voor de robotbouwers van de Technische Universiteit Eindhoven extra zoet smaken, omdat ze met deze overwinning revanche nemen voor de verloren finale van vorig jaar, waarbij ze het destijds ook tegen China opnamen. Aan de Robocup komt geen joystick te pas, alle robots voetballen namelijk volledig zelfstandig.

Om te voorkomen dat ze meteen het doel van de tegenstander inrijden zijn er speciale regels ingevoerd. Zo mag een robot niet meer dan drie meter lopen met de bal en mogen de machines elkaar niet teveel duwen.

In 2012 won Nederland ook al een WK Robotvoetbal, toen versloegen ze Iran in de finale met 4-1. Laat die rondvaart door de grachten maar komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *