Nederlandse gemeente komt smartphoneverslaafde tegemoet

Nederlandse gemeente komt smartphoneverslaafde tegemoet
Turend naar je smartphone de weg oversteken. Het kan nu veilig.

Je moet hiervoor wel afreizen naar Bodegraven. De Zuid-Hollandse plaats is de eerste gemeente in Nederland dat met een verkeerslicht voor smartphoneverslaafden komt. Het rode, oranje of groene licht wordt op de grond geprojecteerd zodat je niet meer hoeft op te kijken.

Het betreft een pilotproject en vanaf vandaag kun je het uittesten op het kruispunt Goudseweg/ Vrije Nesse in Bodegraven. De lichtbundel bestaat uit LED-techniek en is ontwikkeld door een bedrijf uit de gemeente.

Volgens Kees Oskam, wethouder van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, zijn mensen steeds vaker afgeleid door hun smartphone. Dit alternatieve verkeerslicht moet uitkomst bieden zodat men nog steeds veilig kan oversteken. Heel origineel is het plan niet. Onze oosterburen over de grens hadden vorig jaar al iets vergelijkbaars.

Op dit moment beschikt enkel het voetpad over de techniek. In de nabije toekomst worden mogelijk ook de fietspaden voorzien van de lichtprojectie. Als het pilotproject een positieve uitslag krijgt is het mogelijk dat andere Nederlandse gemeenten volgen.

Fotocredit: Gemeente Bodegraven via Facebook

2 reacties

  1. Pure geldverspilling. Als een zombie door het rode licht loopt… boem -> darwinawardje.

    Aan dit soort bullshit worden bakken geld in het toilet geworpen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *