Netflix Cuties

Netflix zwaar onder vuur door Cuties [video]

Netflix Cuties

Netflix gebasht: film misselijkmakender dan trailer, absurde Tweet als olie op het vuur.

Iedereen merkt wel dat de maatschappij aan het polariseren is en dat men al snel via social media de barricades beklimt. Waar we gisteren zagen hoe streamer Disney Plus onder vuur genomen werd is het nu de beurt aan Netflix. Ook daar roepen belangengroepen op tot een boycot en regent het opzeggingen. Wij zetten de zaken op een rij.

Cuties: film over opgroeiende tieners leidt to storm aan kritiek

Met Cuties, een van origine Franse film met de naam Mignonnes, brengt Netflix een film over een 11-jarig meisje dat zich afzet tegen haar conservatieve thuissituatie en zo bij een vrijzinnige dansgroep terecht komt. De film werd door kenners enthousiast ontvangen en won zelfs een award op het Sundance Festival.

Hier zie je de controversiële trailer.

[bbmediaclip clipID=”3906449″ playout=”default” autoplay=”true”]

Het publiek is stukken kritischer

Netflix beschuldigd van soft kinderporno

Kijkers zijn echter een stuk minder positief over de film. Dit met name omdat iedereen in de film nogal handtastelijk blijkt, er nogal wat fysiek contact is en er seksuele toespelingen gemaakt worden. Dit alles terwijl de hoofdrolspeelster dus pas 11 is en ook nog regelmatig twerkend te zien is met haar vriendinnen. Naar aanleiding van de trailer staken er al hevige protesten op. Netflix probeerde excuses aan te bieden voor de gang van zaken maar beging een gruwelijke blunder. Woedende mensen vroegen of Netflix pedofilie ondersteunt. Daar is natuurlijk maar één antwoord op mogelijk, maar dat gaf Netflix niet.

Zoals je in de screenshot rechtsboven kunt zien weigerde men commentaar.

Waarom is de controverse nu weer actueel

Alle commotie hierboven ontstond naar aanleiding van de trailer, waar wij zelf eerder ook kritisch op waren. De film is sinds 9 september te zien en nu de hele film bekeken is lijken de reacties nog heftiger dan die op de trailer. Het regent opzeggingen en de petitie om de film van Netflix te halen wordt in razende vaart ondertekend.

https://twitter.com/bitch_doh/status/1303817950005256198

Na de problemen bij Disney Plus ligt nu de tweede streamer onder vuur al lijkt de impact bij Netflix veel groter. Wellicht een idee om voor een veiliger alternatief te kiezen?

3 reacties

 1. Pedofilie is walgelijk, laten we dat voorop stellen.
  Maar ‘marketen aan pedofielen’; kom op zeg.
  Zou deze film een pedo pushen om tot de volgende slechte stap te komen?
  Is dit nou echt ‘interessante nieuwe content’ voor een pedo?
  ik vraag het me af en geloof er niks van.

  Ik denk verder dat er veel in deze film zit. Kinderen kunnen op de een of andere manier jonger volwassen worden en ‘volwassenen’ worden jonger met sexualiteit in aanraking gebracht. Dat laat deze film ook goed zien gok ik zo. En of de moeder nou conservatief religieus is; of het nou met cultuurverschillen te maken heeft of niet; ik als ouder van een zoon, kan me voorstellen dat als mijn een dochter was, ik haar ook niet zou willen zien twerken.
  Maar dat is wel aan de orde van de dag; dat willen meisjes. Waar komt dat vandaan? DAT is de vraag die de boze ouders moeten stellen; niet of wat pedo’s zijn die dit interessante content vinden.

  • Kwam een tijdje terug nog in een semi-twitter fittie terrecht..
   Omdat ik twirken ook maar niks vind, want het is “Kond schudden”.
   Natuurlijk kijkt een non-seksueel opgevoed kind er anders tegenaan, Maar als ouder zie je dat toch anders. Daar kijk je beschermender naar toe. Vergelijkbaar met het strand. Een kind denkt onschuldig, dus die ziet niks geks in naakt zwemmen. (Je ziet genoeg toddlers op het strand waarvan de ouders nog trots zeggen dat het kind geen schaamte kent)… maar bepaalde ogen zijn OOK op dat strand aanwezig!
   Vervolgens krijg je naar je hoofd dat je er als een p-do naar kijkt want het is maar een dans?
   Ok…. een lapdance is dus ook “Maar een dans” ??
   Als ouder moet je hier de grenzen trekken, En het is overduidelijk dat sommige ouders dit gewoon niet in orde hebben.

   Meningen verschillen blijkbaar hierbij, Maar voorkomen is beter dan genezen?
   Ik weet niet hoe deze netflix show is, Maar als het zoals toddlers en tiara’s is… Bepaalde dingen horen niet bij een kind… we leven in een gekke wereld 🙁

   ben in ieder geval wel blij dat mijn dochter het twirken niet ontdekt heeft… :S graag zo houden.

 2. Typerend voor de moderne Cancel cultuur.
  Niks kan meer, alles is aanstootgevend te noemen voor minimaal 1 persoon op deze planeet.
  De mens kan niks meer doen of zegge. Het is overduidelijk dat velen veels te veel vrijetijd hadden en dit leid tot verveling en dan krijg je dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *