Netflix fixt videopreviews… voor mobiele versie

Een update komt eraan, maar niet voor de juiste platforms
Waarom ook alweer alleen voor de mobiele versie?

Iedereen die wel eens op Netflix zit, kent dit fenomeen: geheel onbewust van het volume van je speaker/TV start je Netflix op, waarna er binnen een paar seconden een preview wordt gestart van een serie die Netflix wanhopig probeert te pushen. Wat volgt is een milde hartaanval en hysterisch zoeken naar de afstandsbediening/volumeknoppen. Daar komt helaas nog geen verandering in, behalve voor Netflix op je telefoon.

Yup, Netflix gaat een van de meest irritante features aanpakken op – zo schat ik in – het minst gebruikte medium voor Netflixen. Op het moment zijn er nog geen videopreviews beschikbaar voor de mobiele versie van de streaming-app, maar daar komt vanaf volgende maand verandering in, zo meldt Variety.

De mobiele app krijgt naast de vierkante ’thumbnails’ die we gewend zijn ook ronde plaatjes waar de gebruiker op moet tikken. Wanneer de gebruiker dat wil, speelt Netflix een preview van 30 seconden voor je af. Mijn vraag is: waarom is dat in godsnaam nog geen functie voor de PC-versie en TV-app?!

[gv data=”ZSeW9MN65FI”][/gv]

In eerste instantie worden er 75 previews toegevoegd (waarschijnlijk allemaal Netflix Originals) maar uiteindelijk moeten dat er honderden worden. In plaats van het uitbreiden van die previews voor de mobiele versie, moge het duidelijk zijn wat ik wil: een manier om die verdomde autoplay previews op mijn PC te stoppen!

Totdat het Amerikaanse miljardenbedrijf het licht ziet, lees je in dit artikel over een aankomende Nederlandse Netflix Original. Ook kwam recentelijk de verwarrende teaser van het aankomende seizoen van House of Cards uit. Tot slot schreef ik een column over Altered Carbon en waarom het een vermakelijke doch verschrikkelijke sci-fi-serie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *