Nieuwe aanwijzingen voor snelle introductie Nexus 8-tablet

Nexus 8 tablet
De nieuwe tablet van Google duikt op in de broncode van Android en is mogelijk al te zien op de website van Google I/O.

De Nexus 8 moet het eerste Android-apparaat worden met ondersteuning voor 64-bit chips, zo blijkt uit de informatie die Myce.com opdook in de broncode van het besturingssysteem. In die code zou met de codenamen Flounder en Volantis verwezen worden naar de nieuwe tablet, die waarschijnlijk wordt ontwikkeld door HTC, in samenwerking met Google.

Daarnaast kunnen we uit de broncode opmaken dat de Nexus 8 mogelijk gebruik maakt van de 64-bit Nvidia Tegra K1-processor en draait op Android 4.5. Die versie van Google’s mobiele besturingssysteem moet ervoor zorgen dat alle nieuwe Android-apparaten gebruik kunnen maken van 64-bit chips.

Google en Android volgen met de introductie van 64-bit techniek het voorbeeld van Apple, dat al in september overstapte op de chips voor de iPhone 5S, iPad Air en iPad Mini 2. Google introduceert de Nexus 8 volgens de geruchten tijdens Google I/O, op 25 en 26 juni en maakte die geruchten alleen maar sterker door een nog onbekende tablet op de I/O website te vertonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *