Officieel: Dit zijn de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL

Dit is m dan
Een zeer degelijke telefoon, maar is hij de stevige prijs wel waard?

Er waren al wat renders gelekt en natuurlijk wisten de fanatiekelingen er al het een en het ander over, maar nu is het officieel: Google onthult vandaag de nieuwe reeks Pixel-smartphones.

De Pixel 3 en Pixel 3 XL van Google krijgen respectievelijk een 5,5 inch en een 6,3 inch OLED scherm. Dat is een stuk groter dan de voorgangers. De Pixel 2 en Pixel 2 XL hadden respectievelijk een 5 inch en 6 inch scherm. Daarbij zijn de nieuwste toestellen natuurlijk ook nog eens relatief randloos, op een flinke notch van de Pixel 3 XL na dan.

Beide toestellen worden uitgerust met een degelijke 4GB RAM, twee selfie-camera’s van 8,1 megapixel (een grootlenshoek voor extra veel achtergrond) terwijl er aan de achterkant slechts één lens te vinden is van 12,2 megapixel.

Ondertussen krijgen beide toestellen een solide Snapdragon 845, de processor die bijvoorbeeld ook te vinden is in de OnePlus 6. De standaard versie krijgt een 2915 mAh-accu terwijl de XL zal worden uitgerust met een 3430 mAh batterij.

Tot slot zullen beide versies uitkomen in een tweetal varianten; een van 64GB en een van 128GB opslagruimte. Helaas kun je de opslagruimte niet uitbreiden door middel van een SD-kaart. Oh, en de smartphones zijn om te toveren tot een soort slimme speaker; wanneer je je Pixel 3 op het draadloze oplaadstation zet, kun je zoals bij de Google Home vragen stellen en opdrachten geven.

Kortom, een zeer degelijke telefoon, maar zoals vanochtend al uitlekte, is dat behoorlijk relatief als je naar de prijs kijkt. De 64GB uitvoeringen van de Pixel 3 en Pixel 3 XL kosten respectievelijk €859 en €959 euro terwijl de modellen met extra opslagruimte respectievelijk €959 en €1059 kosten.

Google benadrukt tijdens de presentatie overigens dat je niet zult worden weggeblazen door de hardware, maar dat de innovatie hem grotendeels zit in de software en clouddiensten. Zo zou het miljardenbedrijf bijvoorbeeld stevig hebben ingezet op de camera-app, die allemaal nieuwe snufjes ondersteunt.

Zoals zijn voorgangers komen de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL niet uit in Nederland. Wel zou je het toestel in Frankrijk of Duitsland kunnen halen. Is dat te ver rijden voor je? Dan kun je ook nog altijd terecht op de zwarte markt.

14 reacties

 1. Kont toestel …. Een net niet smartphone op bijna alle fronten !

  – belachelijke accu capaciteit
  – Achterhaald design, belachelijk grote notch en mega kin
  – Weinig RAM voor een Android toestel
  – Geen SD, geen audio jack
  – geen top spec scherm
  – Te weinig storage opties
  – Niks unieks

  En dat alles voor een idiote prijs.

  • @turbobrick: Tja ik gunde het Google wel, maar als ik zo die specs zie dan vraag ik me ook een beetje af waar ze die belachelijke prijs vandaan hebben getoverd. Wellicht zijn de ‘software en clouddiensten’ wel baanbrekend?

   • @yannickspinner: ach Clouddiensten zijn er genoeg en lang niet iedereen zit daar op te wachten. De trend is nu steeds meer lokale opslag zodat je ook even vooruit kan met je smartphone. 128GB was 2 jaar geleden mega en nu begint dat een beetje de ondergrens te worden. Alles wordt groter qua data en de cloud is niet snel en niet bruikbaar als je geen snelle internet verbinding hebt.

  • @turbobrick:
   – belachelijke accu capaciteit (Note 9 4000mah)
   – Achterhaald design, belachelijk grote notch en mega kin (Note 9 geen notch)
   – Weinig RAM voor een Android toestel (Note 9 6gb of 8gb ram)
   – Geen SD, geen audio jack (Note 9 wel sd, wel audio jack)
   – geen top spec scherm (Note 9 beste android scherm)
   – Te weinig storage opties (Note 9 128GB ROM of 512GB ROM en je kan uitbreiden)
   – Niks unieks (Note 9 S-PEN)

   Note 9 de perfecte toestel ?

   • @mstiic: wat mij tegenhoudt bij de Note 9 is het formaat… Veel te grote telefoon. Ik snap dat het een beetje vreemd overkomt omdat telefoons steeds groter worden (ik heb ook geen last van de grootte van mijn iPhone 8 Plus) maar ik weet nog dat het zeer subtiele verschil toen ik de Samsung S8 kocht al ervoor zorgde dat ik niet de S8+ wilde. Nee, de Note 9 is qua formaat net even ietsje te groot, vind ik.

    Maar ja, een kleinere telefoon betekent een kleinere werkruimte voor internals, en dan worden de specs er ook minder op. Keuzes, keuzes.

    OT: wat een ruktelefoon deze Pixel. Generisch, misschien leuk voor techfreaks maar kom op, het ding ziet eruit alsof het uit 2012 komt. Voor €400 was dit een leuke telefoon geweest. Ik kan er niet warm of koud van worden.

     • @turbobrick: de aankoop van mijn S8 is ondertussen bijna twee jaar geleden geweest. Toen der tijd vond ik de S8+ al een slag te groot, de S8 was op de rand. Het is kennelijk een trend geworden, of na een tijdje begint het formaat van de S8 te wennen, maar alles groter dan de S8 vond ik te groot. Een Note 8 werd hem dus never nooit niet voor mij.

      De iPhone 8 Plus zit precies op het randje. Letterlijk, want ik kijk dan hoe diep hij in de broekzak valt. Zou hij 1 of 2 cm groter zijn, dan past hij er net niet volledig in. De Note 9 is net die ene centimeter groter (op z’n minst).

      Tuurlijk is een iPhone Plus een kolossale telefoon en komt ie in de buurt van de Note. Maar die ene slag groter is nét merkbaar. Dus zou ik hem laten liggen.

     • @720s: jammer dat je die ene centimeter in lengte laat liggen want dan gaat er een nieuwe wereld voor je open.
      Er gaat niks boven de Note9 vwb productiviteit en diversiteit. Echt een topper en een mega stap vergeleken met een 8 plus.
      Er zijn vele vergelijkings foto’s op google te vinden en dan zie je dat het formaat vrijwel identiek is en hij enkelt ietjes langer is als de 8 plus. Je hebt er wel heel wat meer scherm voor terug, het beste scherm zelfs op de markt en vwb de rest is het vergelijken bijna oneerlijk.

      Maar goed, het is en blijft jouw keuze.

     • @turbobrick: ik weet jouw mening over Apple, maar ik blijf fan ervan. Ja ik weet dat ze duur worden, maar ik heb dan ook de oude(re) modellen. Ik heb een MacBook Air uit 2016 voor ongeveer 750 euro gekocht, ik vind het de fijnste laptop die er is. Een iPhone past daar meer bij, bovendien vond ik iOS altijd ook wel fijn.

      Ik weet dat er ergens wel statistisch is bewezen dat Apple een beetje overpriced is. Maar so what. Ik vind niet dat ik teveel heb betaald voor mijn telefoon of laptop voor wat ik ervoor terug krijg. Ik heb 2 jaar een Samsung gebruikt, ik vind het een goede telefoon en ik weet zeker dat veel mensen er hartstikke tevreden mee zijn. Maar ik niet. Ik kon er niks mee. Dat is persoonlijk.

      Dus ja, het formaat is een reden dat ik in eerste instantie de Note oversloeg. Het systeem was de tweede reden. Dat is het gewoon.

  • @turbobrick: Jij begrijpt deze telefoon klaarblijkelijk niet, is ok. Dit is Google’s iPhone. Voor een Google liefhebber en liefhebber van software optimalisatie, is dit het summum.

   Ik ben niet voor de iPhones, en zal het waarschijnlijk nooit zijn, maar als ze 1 ding hebben bewezen, is dat software optimalisatie alles is en belangrijker is dan snelle hardware en benchmarks. 4 gig of 6 gig werkgeheugen in je telefoon, maar een iPhone met 2 gig ram is gewoon zo snel of meestal sneller nog, dus wat is het punt…

   Belachelijke accu capaciteit? Zelfde argument. Software optimalisatie kan hier heel veel doen. iPhone X heeft een 2716 mAh batterij met een nog groter scherm ( 5,8 inch ) en wordt geroemd om z’n batterijduur.

   Design is voor de een achterhaald, maar voor de anders is het design van Samsung met het over de rand gekrulde scherm juist heel fragiel, je vind er amper protectors voor én het scherm is ofwel amper te krijgen en/of schofterig duur.

   De notch ís wel degelijk best groot, maar huisvest 2 front camera’s en blijkbaar een zeer goede speaker ( MKBHD spreekt over misschien het beste wat hij al uit een smartphone heeft gehoord ). Vergeet ook niet, softwarematisch kan je de ruimte naast de notch zwart maken, en zijnde een oled scherm, zie je er waarschijnlijk ook niks van. Bekijk het zo: de notch is niet een hap uit je scherm, maar men heeft extra scherm kunnen toevoegen naast de camera’s en speaker.

   En je vergeet ook nog de verbeteringen: eindelijk draadloos opladen mogelijk en hij is ook waterdicht geworden. De camera is nog beter geworden en ik verwacht dat deze misschien het beste is wat er momenteel te krijgen is.

   En niks speciaals? Deze smartphone zit propvol Google’s laatste softwaretrucjes inzake de camera’s en Ai en software die exclusief op de Pixel te krijgen is. Voor een techliefhebber is dit een waar orgasme.

   • @simonmc: Android is Android en geen IOS.
    Je kunt het niet vergelijken en derhalve zal de optimalisatie nooit hetzelfde zijn.
    Android gebruikt gewoon MEER geheugen en ook batterij resultaten zijn anders, Android heeft met een 6,3 inch scherm toch echt wel 4000 mah nodig wil je hem echt gebruiken en de hele dag doorkomen en wat over hebben.
    Over het uiterlijk kunnen we kort zijn, de reacties van velen geven doorgaans de richting aan, en de mega notch en kin helpen daar niet bij. Leuk die gave speakers maar we hebben genoeg smartphones met stereo speakers die meer dan voldoende sound produceren zonder teveel screen estate te kosten.
    Dat je qua perspectief kan switchen door je dual selfie camera is niet iets wat veel mensen zal boeien als dat ten koste gaat van een mega notch.

    We hebben de Notch nu een jaar sinds de Iphone X en vele andere en het moge duidelijk zijn dat het wordt gezien als een noodzakelijk kwaad en ze worden al subtieler, maar dit is van een andere orde.

    Ik denk dat het tech orgasme wel een beetje uit zal blijven met de reviews, zeker voor die prijs.
    Mind you dat hij in de grote versie met een beetje standaard 128GB maar liefst 1049 euro zal kosten !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *