OnePlus knalt day one-patch eruit voor 6T

Dat is snel zeg
OnePlus is razendsnel met de eerste OnePlus 6T-update.

De OnePlus 6T is pas een dag uit in sommige delen van de wereld en zelfs nog niet uit hier in Nederland, maar het Chinese merk windt er geen doekjes om. Er is gelijk een redelijk substantiële patch uitgebracht om de eerste problemen glad te strijken.

De vlaggenschip killer is terug… een soort van. Hoewel hij wat features mist is het een stevige smartphone voor het geld. Dat neemt niet weg dat de software altijd wat te wensen over laat. OnePlus staat daarentegen bekend om zijn excellente software support en knalt er dan ook gelijk een update tegenaan, zo ontdekte XDA Developers.

De update is ‘slechts’ 137 MB groot, maar brengt wat lekkere veranderingen met zich mee. Zo is het batterijverbruik getweaked, zijn er wat algemene bugs aangepakt en is het ontgrendelen van het scherm versoepeld. De in-display vingerafdrukscanner is namelijk een beetje goedkoop, zo schrijven we hier. De update moet een ietwat karige technologie verbeteren, maar zo goed als Samsung’s ultrasone scanner zal hij niet worden.

Dit zijn doorgaans dingen die na de release worden aangepakt omdat er dan een grotere poel van feedback is. Een dag na de release is daarentegen erg snel. Nog opvallender is de beveiliging die is opgevoerd door middel van een november-update van Android. Dat wil zeggen dat OxygenOS dus is verbeterd voordat Google de update überhaupt heeft uitgebracht. Dat houdt ook in dat we nog niet weten wat er precies gepatcht is, omdat Google meestal aan het begin van de maand een post publiceert waarin ze de reeds gefixte beveiligingslekken bekend maken.

Ook is de camera verbeterd met de 9.0.4 patch. De Nightscape-modus is aangepakt – die bleek volgens reviewers een beetje zwak te zijn. Daarnaast is er Studio Lighting toegevoegd, vermoedelijk aan de portretmodus. Hierdoor zouden de contouren van het gezicht van iemand beter naar voren komen.

Foto @opopododo/Flickr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *