OnePlus: ‘We willen kleinere telefoon maar het kan nog niet’

Nog even geduld
We moeten het voorlopig doen met smartphones die nóg groter dan 6-inch kunnen zijn.

OnePlus-CEO Pete Lau laat in een interview met PC Mag weten dat het Chinese bedrijf graag een kleinere smartphone zou willen maken. De laatste jaren is de nieuwste OnePlus altijd relatief even groot gebleven, maar Lau herkent zich in de wensen van veel consumenten. “Ik zie een grote vraag naar kleinere smartphones.”

Lau staat erom bekend dat hij zijn mond open durft te trekken. Dat geeft soms context voor het publiek, maar schept ook regelmatig verwarring en verontwaardiging. Zo stelde hij ooit dat het verwijderen van de headphone-jack niet stoer is, waarna zijn bedrijf het een jaar later zelf ook deed. Hij geeft dan ook toe dat het een moeilijke beslissing was. Vorige week stond hij tevens een beetje voor paal toen hij onterecht de aankomende uitvoering van de OnePlus prees als de eerste telefoon met de Snapdragon 855.

In dit geval is er daarentegen niks mis met zijn uitspraak. Hij stelt dat er inderdaad veel vraag is naar een kleinere smartphone, maar dat OnePlus die ervaring nog niet kan leveren: “Als we naar de industrie kijken, zien we dat de batterijtechnologie nog niet veel veranderd is in de afgelopen jaren.”

Met andere woorden, batterijen zijn nog te groot en lomp om effectief in een klein toestel verwerkt te kunnen worden. Lau zegt dat OnePlus wat dat betreft geen compromis wil sluiten; een kleinere OnePlus moet lang mee kunnen gaan op één accu en met de huidige technologieën is dat nog niet mogelijk.

Tot die tijd is het Chinese ex-budgetmerk keihard aan het gaan met de McLaren editie. Ook komt de eerste 5G-smartphone van OnePlus eraan, al hebben we daar voorlopig nog weinig aan. Tot slot leggen we in dit artikel twee absolute vlaggenschip-killers naast elkaar. Check hier de OnePlus 6T vs. Oppo RX17.

2 reacties

  1. Het is inderdaad erg lastig om nog een enigszins compacte telefoon te vinden, zonder een verouderde telefoon te hebben of waar niet gelijk een premium prijskaartje aanhangt (lees: Sony XZ3 compact, en zekere zin ook de Galaxy S9).

    Waar de ‘phablets’ van een jaar of twee, drie terug een 5,5″ scherm had, is dit nu al 6-6,4″ – grotendeels door de gewijzigde beeldverhouding, maar toch.

    Recent de Honor 10 gekocht, die met een 5,8″ scherm en de buitenmaten van 149x71x7 mm tegenwoordig als ‘kleintje’ geldt… Bizar eigenlijk. Ik heb hier nog de OnePlus X liggen, die had een 5″ scherm met de afmetingen van iets van 142x70x7 mm, dat was wat dat betreft een perfecte telefoon; jammer genoeg dat OP al na elf(!) maanden stopte met het verstrekken van (security)updates, anders had ik deze nog wel wat langer gebruikt.

    • @rrrobert: Jaren geleden was het formaat van de smartphone voor mij ook belangrijk. Hoe kleiner hoe beter. Maar ik merk dat ik de smartphone nu anders gebruik. Inmiddels kijk ik meer televisie op mijn telefoon dan op de tv in de huiskamer. Een iets groter formaat 5,5 inch, is dan toch wel lekker. Kortom, klein hoeft van mij niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *