Ontwikkelaars: PlayStation 4 is 50% sneller dan Xbox One

PS4 vs Xbox One
De Xbox One leek al niet heel erg sterk te staan in de strijd tegen de PlayStation 4 en dit zou wel eens de finale nekslag kunnen zijn.

Volgens ontwikkelaars die al toegang gehad hebben tot beide spelcomputers is de PS4 op veel vlakken tot maar liefst 50% sneller dan het alternatief van Microsoft. Dit is waarschijnlijk ook de reden waarom Microsoft onlangs de processor en GPU sneller maakte. Maar of dat effect heeft valt nog te betwijfelen:

“The clock speed update is not significant, it does not change things that much. Of course, something is better than nothing.”

Er moet wel eerlijk bij vermeld worden dat de Xbox One op sommige vlakken wel beter is dan de PS4 volgende de game ontwikkelaars:

“Let’s say you are using procedural generation or raytracing via parametric surfaces – that is, using a lot of memory writes and not much texturing or ALU – Xbox One will be likely be faster,”

Bijzonder is dat sommige ontwikkelaars suggereren dat het wellicht een idee is om bepaalde spellen voor de PS4 te ‘castreren’ zodat de prestaties overeen komen met die op de Xbox One. Al denken niet alle ontwikkelaars op die manier:

“It would be totally fine for us to make one version prettier without any political difficulties but it usually doesn’t make financial sense,”

Of het in de praktijk te merken is kunnen waarschijnlijk pas volgend jaar testen als beide consoles in Nederland leverbaar zijn. (via: edge-online.com)

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *