Ook smartphones van Google en Apple nemen op wat je zegt

NSA kan alle telefoongespreken in een land afluisteren
Gebruik je regelmatig Siri, Google Now of Cortana? Grote kans dat Apple, Google en Microsoft meer over je weten dan je zou willen.

Het was groot nieuws toen onlangs bekend werd dat de televisies van Samsung de gesprekken van nietsvermoedende kijkers opnemen. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om geen tv’s van Samsung meer te kopen, maar de kans is groot dat alles wat je zegt dan alsnog terechtkomt in de database van een techbedrijf.

Ook smartphones nemen namelijk je stemcommando’s op, zo blijkt uit deze Reddit-post. Hier claimt gebruiker FallenMyst namelijk dat het luisteren naar jouw gesprekken zijn werk is. Hij checkt vervolgens of de computer jouw commando (een gesproken tekstbericht of een vraag aan Siri, Google Now of Cortana) goed heeft verstaan.

Het betreffende bedrijf zou Walk ‘N’ Talk Technologies heten, maar is niet terug te vinden op internet. Op zich niet zo vreemd, gezien de aard van hun werk, maar het maakt het verhaal van FallenMyst moeilijk te verifiëren. Niet dat we eraan twijfelen, want Google en Apple hebben al eerder toegegeven dat ze hun gebruikers ‘afluisteren’, maar dat niet iedereen zal er blij mee zijn dat de gegevens klaarblijkelijk ook bij anderen terecht komen.

Kleine tip: Google biedt je de mogelijkheid om je eigen opgenomen commando’s terug te luisteren via deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *