Oppo brengt deze twee ‘flagship killers’ uit in NL

Slick en cheap
Oppo komt met een mid-range- en high-end pareltje naar Nederland.

Jazeker, Oppo komt zeer binnenkort met een tweetal nieuwe smartphones naar onder andere Nederland. Het zal gaan om de RX17 Pro en de RX17 Neo. Zoals we ondertussen van Oppo gewend zijn, gaat het keihard concurreren met de grote jongens uit de business. Dit zijn de specs.

RX17 Neo
De RX17 Neo zal een (voor zijn prijsklasse) gigantisch scherm van 6,4-inch krijgen (2340×1080 pixels) dat wordt versierd (of bevlekt, afhankelijk van je standpunt) met een kleine notch. Het toestel zal worden uitgerust met een 25MP fortcamera en twee rearcamera’s van respectievelijk 16MP en 2MP (dieptecamera).

De mid-ranger zal verder worden voorzien van een Qualcomm Snapdragon 660-processor, 4 GB RAM en een opslagcapaciteit van 128 GB, uitbreidbaar tot 256 GB. Hij zal standaard komen met Android 8.1 en gaat op 8 november (morgen dus) gelanceerd worden vanaf €349 euro. Oh, en hij heeft een vingerafdrukscanner in het scherm. Solide smartphone voor een solide prijsje, zo te zien.

RX17 Pro
Met de RX17 Pro komt Oppo daarnaast echt in het vaarwater van OnePlus. Het toestel kost nagenoeg net zoveel als de nieuwe OnePlus 6T en heeft ook heel veel vergelijkbare specs. Overigens niet zo vergelijkbaar als de RX17 Pro en R17 Pro; die twee toestellen zijn op de naam na identiek, maar bestemd voor verschillende markten. Ook lijkt hij ontzettend veel op de gewone R17.

Zo is het scherm net als bij de Neo een 6,4-inch (2340 x 1080 pixels) met een regendruppel-inkeping voor wat sensoren en de 25MP camera. In het verlengde daarvan heeft dit toestel een triple camera-setup van twee keer 12MP en één keer 20MP.

Hij zal worden uitgerust met een Qualcomm Snapdragon 710-processor, 6 GB RAM en 128 GB uitbreidbare opslagruimte. Tot slot krijgt de RX17 Pro een 3,700mAh batterij en een vingerafdrukscanner in het display. Het toestel gaat (net zoals de OnePlus 6T) voor €599 euro over de toonbank en komt op 15 november in Nederland uit.

Meer over Oppo lezen? Neem de komende benchmarks van deze toestellen met een korreltje zout, want de Chinezen werden recentelijk gepakt op fraude. Daarnaast pionierde het bedrijf een slimme oplossing voor een overdaad aan camera’s zonder daar het scherm voor te willen opofferen. Nu nog wachten op de marteltest van JerryRigEverything… Oppo’s Find X deed het namelijk uitzonderlijk slecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *