Oppo Find X: barst de randloze smartphonemarkt écht los?

Auteur: , 4 Reacties
Vingerafdrukscanner onder scherm in productie

Een relatieve schermgrootte van bijna 94 procent lijkt (bijna) te groot om waar te zijn.

Vorige week werden we door Vivo eens flink getrakteerd op een wel heel randloos scherm. Een van de Chinese ondernemingen van BBK Electronics presenteerde namelijk de Vivo Nex, een smartphone met een relatieve schermgrootte van maar liefst 91,2 procent. Ter vergelijking: de reguliere Galaxy S9 heeft een relatieve schermgrootte van 83,6 procent.

Wellicht weet je onderhand wel dat BBK wel meerdere smartphonemerken in haar portefeuille heeft zitten, waaronder Oppo en OnePlus, waarvan laatstgenoemde altijd flink afkijkt van Oppo. Ook Oppo stuurde eerder deze week een teaser naar buiten waarin vermeld wordt dat we een schermloos toestel van hen mogen verwachten.

In tegenstelling tot de 91,2 procent van de Vivo Nex gaat de Oppo Find X (zoals hij waarschijnlijk gaat heten) nog een stapje verder, namelijk: 93,8 procent. De paar extra procenten lijken gepakt te zijn door de randen (vooral die aan de onderkant) iets kleiner te krijgen.

Qua specs is het volgende aanwezig: een AMOLED-scherm van 6,59 inch met een resolutie van 2316 bij 1080 pixels, een Snapdragon 845 met 8GB RAM en 128 of 256GB opslag. De vingerafdrukscanner zit achter het scherm, de frontcamera schuift omhoog wanneer deze in gebruik is en de oorspeaker maakt geluid via het scherm. Op 19 juni om 20:45 zouden we meer te weten moeten komen over het mysterieuze toestel van Oppo.

Oppo Find X teaser

UPDATE: de Oppo Find X is hier in volle glorie te zien!4 reacties

Het is voor merken als HTC, LG en Sony te hopen dat hun marketingafdeling dit keer wel op zit te letten, want merken als Oppo, OnePlus, Vivo, Nokia (HMD) en Xiaomi laten zien dat je je wèl op allerlei manieren kunt onderscheiden in een markt die al jaren wordt gedomineerd door Apple en Samsung.
@rrrobert: ook bijzonder interessant om te zien dat het wonder boven wonder toch mogelijk is om een écht vrijwel randloos scherm te produceren, inclusief een koptelefoonaansluiting…
Eindelijk een keer geen lelijke notch.. hebben!
@ffw88: Eens. Die selfiecamera gebruik ik toch nauwelijks.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).