Pas op met een Apple MacBook Pro (15″) uit 2015-2017!

Kijk uit
Check direct of je accu het nog wel goed doet.

Apple-gebruikers die al een tijdje met hun MacBook Pro doen moeten misschien even checken of alles nog wel naar behoren werkt. Apple waarschuwt eigenaren van de 15″ MacBook Pro namelijk voor een mogelijk defecte accu.

15-inch MacBook’s die (voornamelijk) tussen september van 2015 en februari van 2017 zijn verkocht hebben mogelijk een accu die kan oververhitten en volgens Apple daarom een veiligheidsrisico vormen. Voor de duidelijkheid, het betreft MacBook Pro’s zonder (krakkemikkig) Butterfly-toetsenbord en Touch Bar. Alle nieuwere modellen (met die features) die vanaf 2016 werden verkocht zijn gewoon veilig te gebruiken.

Op deze support pagina kun je het serienummer van je laptop invullen, mocht je een apparaat uit het vermelde tijdsbestek hebben. Je krijgt dan direct te zien of je in aanmerking komt voor een gratis vervanging van de accu.

Ja dat lees je goed; gratis. Doorgaans schrijven we niet heel vriendelijk over Apple’s reparatiebeleid. Zo vertrouwt het miljardenbedrijf haar klanten voor geen cent bij reparatie en zijn de prijzen die je moet betalen voor ‘officiële’ reparatie veelal absurd. In dit geval moet ik Apple daarentegen wel complimenteren.

Het is verder niet bekend over wat voor deel van de 15-inch MacBook Pro’s uit 2015-2017 het precies gaat. Ook weten we nog niet hoe groot het probleem daadwerkelijk is; of laptops spontaan ontploffen of dat ze gewoon behoorlijk warm worden. Hoe dan ook, heb je een 15″ MacBook uit die periode en blijkt hij risico te lopen, dan raadt Apple aan het apparaat niet meer te gebruiken totdat de accu vervangen is.

Lees ook: Deze 7 nieuwe Apple MacBooks zijn onderweg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *