PUBG kolossaal veel populairder dan Fortnite!

Popular guys don't look at explosions
Fortnite lijkt door alle media-aandacht populairder, maar niets is minder waar.

Recente cijfers van Blue Hole, de ontwikkelaar van Battle Royale-grondlegger PlayerUnknown’s Battlegrounds, maken voor eens en voor altijd duidelijk hoe krachtig het vehikel genaamd de hype train kan zijn. Hoewel de algemene consensus is dat Fortnite vele malen populairder is, blijkt PUBG ondanks het betaalde concept veel massaler gespeeld te worden dan Epic Games’ tegenhanger.

Jazeker, niet Fortnite, maar het ‘goede oude’ PUBG zit op de troon van meest gespeelde BR-game op de markt. Precies een week geleden maakte Epic Games bekend dat Fortnite zo’n 125 miljoen geregistreerde spelers heeft over alle platforms (inclusief de populaire Switch-versie). Daarnaast heeft de game een schokkend maandelijks spelersaantal van 40 miljoen spelers. Kolossaal, maar niets vergeleken met PUBG.

De game trekt namelijk maandelijks een kaakdroppende 227 miljoen spelers over alle platforms. Dat zijn er meer dan 5,5 keer zoveel als Fortnite! Maar spelersaantallen zijn niet alles, want met 50 miljoen verkochte kopieën van de game op de PC en Xbox One, haalde de game zo’n $700 miljoen dollar op in een jaar tijd. Fortnite verdiende in de maand april van dit jaar al zo’n $300 miljoen dollar.

Ondertussen zeggen de cijfers nog meer over PUBG’s spelersbasis, want met 87 miljoen spelers (dagelijks) op de PC en Xbox, speelt het overgrote merendeel van de PUBG-fans dus de mobiele versie van de game. Om deze gigantische gebruikersaantallen te vieren geeft PUBG Corp. voor het eerst (33%) korting op de PC-versie via Steam.

Ondertussen lijkt de ontwikkelaar van de populairste BR-game (en een van de meestgespeelde games aller tijden) zich niet te focussen op de vele problemen die de game heeft, maar richt zich juist op de concurrentie. Er loopt namelijk een rechtszaak tegen de makers van Fortnite vanwege het vermeende kopiëren van hun concept.

Foto @PUBG Corporation/Bluehole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *