Qualcomm chip brengt Galaxy S8 design naar midrangers

Samsung Galaxy S8
Hoe haar nieuwe chipset daaraan gaat bijdragen, lees je hier.

Dure smartphones met afgeronde schermen zijn dit jaar helemaal hot. Hoewel steeds meer fabrikanten hun steentje bijdragen aan deze trend die gestart is door de Galaxy S8, zien we dat vrijwel al deze toestellen zich bevinden in de duurste categorie van de markt. Wil je een midranger of budgettoestel, dan zit je nog steeds vast aan een regulier ontwerp.

De nieuwe Qualcomm chipset moet hier verandering in brengen. De Snapdragon 636-processor is een upgrade van de reguliere midrange 630-set, met als voornaamste doel FHD+-schermen (2160 bij 1080 pixels) beter te ondersteunen. Hierdoor moet je als consument zeer binnenkort een smartphone met futuristisch design kunnen krijgen, zonder dat je hele bankrekening hiervoor geplunderd hoeft te worden.

Een andere verbetering is de ondersteuning voor Assertive Display, waardoor je scherm leesbaar moet blijven in situaties met ongunstige lichtomstandigheden. De Qualcomm chip maakt dit mogelijk door de toegevoegde grafische kracht. Zo is de Adreno 509 10 procent sneller ten opzichte van de originele 630, en is de Kyro 260 CPU maar liefst 40 procent sneller.

Verwacht echter geen verschil met internetsnelheden en fotokwaliteit in vergelijking met de originele 630. Hoewel Qualcomm geen namen noemt, verscheept het haar Snapdragon 636 in november naar smartphonefabrikanten die er gebruik van willen maken. Wellicht geeft de Qualcomm chip het middensegment net dat beetje extra om de high-end-markt aan te kunnen vallen.

Nog geen reacties

  1. Grootste verbeteringen zijn dus de ondersteuning voor Assertive Display en FHD+? Kan aan mij liggen maar ik snap niet helemaal wat dat met het design van de S8 te maken heeft?

    • @ffw88: het zit ‘m vooral in de ondersteuning voor de betere ondersteuning van FHD+. Deze resolutie is bedoeld voor smartphones met een beeldverhouding van 18:9, vergelijkbaar met Samsung’s Galaxy S8 lijn.

      Aangezien de S8 lijn een van de meest bekende en populaire smartphones is met dit design, wordt dit toestel gebruikt in de tekst om een beter beeld te krijgen wat er met de Qualcomm chip mogelijk is.

    • @m5m5m5: hoewel de Galaxy S6 Edge al een poging had gedaan, lijkt het erop dat de vorm van de Galaxy S8 dicht tegen het best mogelijke design aanzit. De kans is dan ook groot dat andere fabrikanten bij de S8 spieken, vandaar de vergelijking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *