Rickroll een Chromecast met de Rickmote

Rickmote
Op het lijstje met ‘omslachtige dure grappen’ scoort de Rickmote behoorlijk hoog.

Met een Rickmote in je hand is geen televisie binnen Wifi-bereik namelijk meer veilig voor de dansmoves van Rick Astley. Met een druk op het scherm neem je een tv over die verbonden is met een Google Chromecast, om vervolgens de nietsvermoedende kijker te belagen met ‘Never Gonna Give You Up’ of een andere ‘hilarische’ YouTube-video.

Simpele hack
Bedenker Dan Petro kwam op dit duivelse idee toen hij zijn vrienden voor de gek wilde houden. Zijn baan als security researcher gaf hem vervolgens de benodigdheden en hackskills om de Rickmote in elkaar te zetten. Hij gebruikte een kleine Raspberry Pi computer met een touch screen, een paar draadloze kaarten en een 3D-geprinte behuizing om zijn grap te kunnen uitvoeren. Deze afstandsbediening profiteert van een kleine kwetsbare plek in de beveiliging van de Chromecast, zodat hij hem op afstand uit kan schakelen. Zodra de Chromecast opnieuw opstart, maakt hij in plaats van de tv, verbinding met je Rickroll-afstandsbediening.

Google doet niets
Dit maakt het mogelijk om voor minder dan honderd dollar je buurt onveilig te maken met deze ultieme Prankster-gadget. Wees overigens niet bang dat Google deze oneffenheid in de beveiliging snel oplost. Petro zocht namelijk zelf al contact en kreeg toen te horen dat het om zo’n complexe bug gaat, dat ze het voorlopig niet zullen fixen. De hoogtijdagen van het Rickrollen liggen dus misschien toch niet achter ons. Thanks, Google.

[gv data=”M7nqP8AvXUg”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *