Samsung Galaxy S20+ vs Galaxy Note 10+ – upgraden of niet?

De gloednieuwe Samsung Galaxy S20+ is een monster, maar daar betaal je ook wat voor. Is de Galaxy Note 10+ een goed, doch goedkoper alternatief?

Met een hele vloot aan smartphones is het voor Samsung-fans ongetwijfeld altijd keuzestress om een toestel uit te kiezen. De nieuwste vlaggenschepen in de Galaxy S20-serie zijn daarbij wat betreft specs zeer indrukwekkend, maar daar hangt wel een prijskaartje aan vast. Is het dan wellicht niet slimmer om gewoon een stuk goedkopere Galaxy Note 10+ te kopen?

De Galaxy Note 10+ is Samsung’s nieuwste phablet die vanaf afgelopen zomer in de schappen ligt. Het toestel heeft een hoop overeenkomsten met de gloednieuwe Galaxy S20+, maar omdat de Note 10+ al een tijdje uit is, kun je hem nu voor een paar honderd minder wel krijgen. De meest gepimpte versie van de Note 10+ kost daarnaast doorgaans ongeveer net zoveel als de meest kale Galaxy S20+. Kortom, een relatief goedkope optie.

Maar kan hij op tegen de gloednieuwe Galaxy S20+? Nou, ja en nee. Wat betreft het display zit je met de oudere Note 10+ gebakken en ook de hoeveelheid RAM, opslagruimte en rekenkracht in principe hartstikke goed. De batterij zou zelfs per mAh sneller opgeladen moeten zijn door een hoger wattage.

Aan de andere kant heeft Samsung wel een processor-update uitgevoerd, waardoor de Galaxy S20+ in theorie nóg een stukje soepeler moet draaien. Ook wat betreft camerakwaliteit is de nieuwere smartphone wat sterker, om nog maar te zwijgen over de twee extra camera’s die je krijgt. Tot slot biedt de Galaxy S20+ een veel soepelere schermprestatie aan door de 120Hz ververssnelheid. Die is nu nog beperkt wat betreft resolutie, maar dat komt binnenkort wel goed.

Kortom, allebei de toestellen hebben wat redenen waarom ze ‘beter’ kunnen zijn. De doorslag kan dan zijn hoezeer die paar honderd euro uit maakt. Want met een eventuele inruilactie en gratis Galaxy Buds+ kan de Galaxy S20+ ook kwa prijs nog best wel tippen aan de oudere Note 10+. Maar heb je liever een S-pen dan een zet draadloze oortjes en bespaar je graag wat geld, dan is de Galaxy Note 10+ zelfs na een half jaar hartstikke solide.

[table “249” not found /]

Lees ook: Samsung Galaxy S20 Ultra vs Apple iPhone 11 Pro Max

Eén reactie

  1. S20U heeft 1 raar detail … 128GB base storage !
    Gaat NERGENS over anno 2020 met dikke camera’s, 8K video schieten, etc. etc.
    De base versie had minstens dat van de Note10+ moeten hebben, dus 256GB met als optie 512GB/1TB.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *