Samsung Galaxy Z Fold 2 - Samsung Galaxy Z Fold S

Wordt de Samsung Galaxy Z Fold S dé concurrent van de Surface Duo?

Samsung Galaxy Z Fold 2 - Samsung Galaxy Z Fold S

Samsung Galaxy Z Fold S kan iets wat nu niet kan en zet nog een wapen in.

Samsung bracht recent een nieuwe vouwbare smartphone op de markt. Deze heeft echter een belangrijk nadeel ten opzichte van concurrenten zoals de Surface Duo of Huawei Mate Xs. Met de nieuwe Samsung Galaxy Z Fold S wil men dit probleem oplossen. Ook is er goed nieuws voor jouw portemonnee.

Samsung Galaxy Z Fold S lost dit probleem op

Zonder een detailvergelijking te maken valt een groot verschil tussen de Samsung Galaxy Z Fold 2 en de Surface Duo direct op. De nieuwste vouwbare smartphone van Samsung kan namelijk ‘maar’ 180 graden vouwen door het OLED-display. De Surface Duo kan 360-graden vouwen, al heb je dan natuurlijk wel te maken met een scharnier in het midden.

Wanneer je echter voor een vouwbare smartphone gaat wil je natuurlijk ook vouwen. De vouwbare smartphone die Samsung nu ontwikkelt moet dit probleem oplossen.

Samsung Galaxy Z Fold S wel volledig vouwbaar

Met de vouwbare smartphone die volgend jaar uitkomt heeft Samsung volgens insider Fold Universe een praktische oplossing gevonden. Deze nieuwe vouwbare smartphone zou namelijk bestaan uit 1 scherm. Ondanks dat ook dit scherm een OLED-scherm wordt moet het mogelijk zijn het scherm 360 graden te vouwen.

Daarmee zou het direct een concurrent worden van de Surface Duo, want deze heeft twee schermen nodig om 360 graden te kunnen vouwen en daardoor kijk je dus niet ongestoord.

Over de techniek waarmee dit mogelijk moet zijn is helaas nog niet veel bekend.

Wordt de nieuwe vouwbare smartphone een budgettoestel?

Samsung schermt al langer met een budgetvariant van een vouwbare smartphone. Omdat men voor de nieuwe vouwbare smartphone slechts één scherm nodig zal hebben en het gerucht bovendien gaat dat de cameravoering niet al te uitgebreid zal zijn hebben analisten het idee dat dit wel eens het budgettoestel kan zijn.

Daar staat tegenover dat de onderzoekskosten voor het volledig vouwbare scherm aanzienlijk zijn. Alle reden om deze geruchten dus (voorlopig nog) met een korreltje zout te nemen.

Bron: Slashgear

Afbeelding: De recent uitgebrachte Samsung Galaxy Z Fold 2 ter vergelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *