‘Samsung neemt maatregelen door tegenvallende iPhone X-verkoop’

iPhone X
Elke betrokkene gaat mee in de tegenvallend verkoop van de prijzige iPhone X.

Gister kon je lezen hoe Samsung last heeft van het feit dat Apple minder iPhone X’s verkoopt dan aanvankelijk gedacht. Vandaag is bekend geworden dat de Zuid-Koreaanse techgigant de productie moet gaan terugschroeven als het gaat om OLED-panelen. Als Samsung Electronics zou doorgaan zoals nu het geval is, dan zit het bedrijf binnenkort met een overschot.

Het was de bedoeling dat Samsung Display panelen zou produceren voor 45 tot 50 miljoen iPhones in het eerste kwartaal van dit jar. Die verwachting is bijgesteld naar 20 miljoen iPhones. De firma kijkt per kwartaal naar de actuele situatie. Mocht de iPhone X-verkopen toenemen, dan wil het bedrijf daar ook op kunnen anticiperen. Er is daarom dan ook nog geen beslissing genomen over de productie in de periode van april tot juni.

Met deze maatregel wordt de productie met z’n 60 procent teruggeschroefd in vergelijking met het oorspronkelijke plan. Vanuit Apple is het stil. Het is niet bekend of het techbedrijf ook de productie van de iPhone X gaat terugschroeven. Geruchten stellen dat Apple dit al heeft gedaan. (via Nikkei)

Eén reactie

  1. Het is vanuit Apple helemaal niet “stil”, ze hebben een paar weken terug nog de kwartaal cijfers gepubliceerd.

    Reageren op geruchten doen ze al vijftien jaar niet dus daar gaan ze heus niet ineens mee beginnen. Zeker als daar geen reden voor lijkt (zie kwartaalcijfers).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *