Slecht nieuws voor Star Wars: Episode IX

Star Wars: Episode IX
Haal de vorige delen maar weer uit de kast.

De Star Wars-franchise is de laatste jaren bezig aan een tweede, of beter gezegd, derde leven. Nadat The Force Awakens en Rogue One ons de afgelopen twee jaar wakker schudden, krijgen we dit jaar Star Wars: The Last Jedi voorgeschoteld. Star Wars: Episode IX volgt meteen daarna. Althans, dat was de bedoeling.

Oorspronkelijk stond Episode IX gepland voor mei 2019. Op het officiële Twitter-kanaal van Star Wars is bekendgemaakt dat het feestje op die datum in elk geval niet doorgaat. De nieuwe datum is vastgesteld op 20 december 2019. Hoewel het halve jaar extra nog is te overzien, is het natuurlijk verre van leuk.

De reden van deze vertraging komt waarschijnlijk door het stoppen van regisseur Colin Trevorrow, die bij nader inzien toch niet aan de slag gaat met Star Wars: Episode IX. In plaats daarvan gaat oude bekende JJ Abrams aan de slag met deeltje nummer negen.

JJ Abrams is onder meer bekend van The Force Awakens, die in totaal goed was voor een brutowinst van meer dan 2 miljard dollar wereldwijd. Toevallig dat The Force Awakens oorspronkelijk ook rond de zomer gepland stond, maar ook verplaatst werd naar december dat jaar. Conspiracy?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *