Smartwatch van Samsung te koppelen aan meer toestellen

Smartwatch van Samsung te koppelen aan meer toestellen
Het is een nieuwe gadgetmarkt waar men zich momenteel massaal op stort: de smartwatch. Een stukje smartphone voor om je pols, zoals Samsung dat vorige maand op de IFA in Berlijn liet zien met de Galaxy Gear. Een groot nadeel was echter dat hij alleen met de Galaxy Note 3 te koppelen was. Daar komt binnenkort verandering in.

De Galaxy Gear is uitgerust met een 1,63 inch schermpje met een resolutie van 320 x 320 pixels en in staat om je sms’jes, emails, agenda en social media-berichten te tonen. Ook kun je er op Inspector Gadget-wijze mee bellen, en er zit een cameraatje in. Toegegeven, hij blies ons in Berlijn niet omver, en volgens Samsung zelf ‘mist hij iets bijzonders‘. Maar voorlopig zijn ze wel een van de eerste met een polsgadget van formaat.

Een polsgadget die overigens alleen ‘smart’ is als je hem aan een Samsung-telefoon koppelt, en dat kan momenteel alleen met de Galaxy Note 3 en de Galaxy Note 10.1. Echter, zodra Android 4.3 Jelly Bean over de Samsung-telefoonlijn wordt uitgerold zijn er meer telefoons die gekoppeld kunnen worden aan de Galaxy Gear. Over niet al te lange tijd is het slimme horloge ook compatible met de:

De update naar Android 4.3 wordt eind deze maand uitgerold, maar wanneer exact is nog onbekend. De Galaxy Gear heb je overigens voor 299 euro.

[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_Gear/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]
[lg_folder folder=”0_Beurzen/IFA_2013/Samsung_Galaxy_Gear/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *