Sonic-fans bereiken wat Game of Thrones-fans niet is gelukt

Zo doe je dat
Makers van de Sonic-films zijn behoorlijk coulant!

Hoewel ik al niet zo veel verwachtte van het laatste seizoen van Game of Thrones, werden mijn ergste nachtmerries rondom de serie ook nog eens werkelijkheid. Volgens de een was het een bevredigend einde, volgens de ander een grote teleurstelling. Wat je mening ook is, de petitie van boze Game of Thrones-fans heeft natuurlijk niks uitgehaald. Dat in tegenstelling tot de acties van Sonic the Hedgehog-fans.

De petitie van Game of Thrones-fans om het laatste seizoen van de serie te laten hermaken was natuurlijk een beetje zielig. Nee, ik ben ook totaal niet tevreden met seizoen 8 vanwege de overhaaste plotpunten en een breed scala aan verhaallijnen die volledig ondermijnd zijn. Desalniettemin was het vermakelijk en blijft de show een van de betere series ooit.

Daar is een deel van de fans het niet mee eens en de relatief breedgedragen petitie eist dan ook dat HBO het laatste seizoen helemaal opnieuw laat maken, maar dan met andere schrijvers. ‘Oh’, zegt HBO dan vast en zeker, ‘jullie vinden het niet tof? Wij lappen wel nog een keer $15 miljoen per aflevering zodat de andere helft van de fans tevreden is over hun portie fictie.’

Natuurlijk zullen de meeste petitie-tekenaars niet écht denken dat het gaat gebeuren; het is slechts een vorm van protest. Maar protest kun je ook op een andere manier uiten, zo blijkt uit de aanloop naar de verfilming van Sonic the Hedgehog, het geliefde spelpersonage uit de unieke Sega-games.

Nadat de trailer voor die film een maand geleden dropte, waren fans ontzettend teleurgesteld over het uiterlijk van Sonic. Hij zou namelijk totaal niet lijken op het karakter uit de games en fans waren behoorlijk woest. Daar verbleek nipplegate 2.0 omtrent Mario flink bij.

[gv data=”FvvZaBf9QQI”][/gv]

Hoe dan ook, in plaats van een flauwe petitie en het aan de publieke schandpaal nagelen van de makers pakten fans het iets anders aan; ze kwamen met een oplossing. In dit artikel van Polygon worden sommige van deze herinterpretaties van het uiterlijk van Sonic op een rijtje gezet. Er waren ongetwijfeld genoeg fans ontzettend boos, maar in elk geval een deel zette zich positief in voor een project waar ze zeer naar uitkeken.

Dat resulteerde uiteindelijk in de vertraging van de Sonic-film. De makers gaan de komende maanden werken aan een nieuwe look voor het personage en nemen daar extra de tijd voor. Kortom, ook de makers zijn niet te beroerd om hun eigen fouten te erkennen, wat we nog maar moeten zien bij de makers van Game of Thrones.

Foto @ParamountPictures

Eén reactie

  1. “Desalniettemin was het vermakelijk en blijft de show een van de betere series ooit. ”
    Precies dit!

    Daarbij, wie denken die anderhalf miljoen mensen dat ze zijn? Directors? klassiek gevalletje hier.
    1.5 miljoen is niks, de cash is breed binnen. en miljoenen mensen waaronder ik hebben een geweldige show achter de rug.
    Bedankt! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *