Sound Band: luister zonder speakers naar muziek

Sound Band: luister zonder speakers naar muziek
Oordopjes, ze bestonden al in 1926, maar anno 2013 pluggen stoppen we onze oren nog steeds al te graag dicht met plastic minispeakers. Om over absurd grote koptelefoons nog maar te zwijgen. Is er eigenlijk een alternatief? Wel volgens de makers van Sound Band.

Headset zonder speakers

De Sound Band is een nieuw Kickstarter-project die muziek in je oren pompt via surface sound technology. Oftewel, botgeleiding, net zoals bij Google Glass het geval is. Op deze manier blijven de oren geopend en kan men -mits bekwaam in de edele kunst van het multitasken- een gesprek voeren zonder eerst een muziekinstallatie van het hoofd te halen. En ook niet onbelangrijk: niemand anders hoort de muziek die jouw hoofd wordt binnengetrild.

In dit filmpje zie je hoe surface sound werkt:

[gv data=”oDV0lCCnCko”][/gv]

De headset is draadloos en kan via Bluetooth aan muziekapparaten worden gekoppeld. Het design is verder best oké, maar we kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat dragers van de Sound Band met twee gehoorapparaten rondlopen.

Sound Band of gehoorapparaat?

De komst van de Sound Band lijkt zo goed als zekers. De initiatiefnemers claimden $175.000 nodig te hebben, maar de teller op Kickstarter is de $230.000 inmiddels voorbij gestreefd. Hij zal voor $189 op de markt komen.

[lg_folder folder=”0_Divers/Sound_Band/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *