Speedtest: OnePlus 5 vs Galaxy Note 8 vs Galaxy S8+

Auteur: , 4 Reacties
Het loopt kwa specs wellicht niet ver uit elkaar, maar de resultaten zijn behoorlijk uiteenlopend!

Waar zou jij je geld op inzetten? Ik heb een OnePlus 5, dus ik hoop van harte dat ie wint.

De strijd der titanen is weer losgebarsten. Met zoveel keuze op het gebied van low- mid- en high-end smartphones zijn de bomen door het bos niet meer te zien. YouTube-kanaal PhoneBuff probeert daar verandering in te brengen, want in de onderstaande test worden de processorsnelheid en RAM-capaciteit van de hierboven genoemde nieuwe toestellen gemeten.

Voordat we beginnen wat harde feiten: Alle drie de toestellen gebruiken een Snapdragon 835 processor, al is de OnePlus 5 geclockt op 2,46 GHz terwijl beide Samsung’s draaien op 2,36 GHz. Daarnaast bevat de OnePlus 5 (de duurdere uitvoering) maar liefst 8GB RAM, heeft de Galaxy Note 8 6GB RAM en bevat de Galaxy S8+ ‘slechts’ 4GB RAM.

Het verschil onder de motorkap lijkt op het eerste gezicht niet heel impactvol, want alle drie de toestellen lijken aan het begin van de ‘race’ ongeveer hetzelfde te presteren. Al snel neemt de iets nieuwere Galaxy Note 8 een voorsprong die steeds groter lijkt te worden.

Wanneer na de eerste ronde alle test-apps opgestart zijn, komt daarentegen de gigantische hoeveelheid RAM van de OnePlus 5 om de hoek kijken. Zonder enig probleem start het Chinese toestel alle apps op zonder ze opnieuw te hoeven laden, terwijl beide Koreaanse toestellen het tijdens de tweede ronde wat moeilijker hebben. Het is ook op dat moment, dat de Note 8 zijn voorsprong verliest en jawel, mijn vertrouwde OnePlus 5 de victorie neemt.

Nu moeten dergelijke tests altijd met een korreltje zout genomen worden. Ja, de OnePlus 5 scoort aanzienlijk beter met de geteste methode, maar hoe het toestel na een jaar gebruik presteert is voeding voor een volgende discussie.

Ook zijn dingen als valbestendigheid, repareerbaarheid en prijs van groot belang. Hoe doet de Note 8 het bijvoorbeeld in deze marteltest en – mocht het toestel stukgaan – hoe repareerbaar is hij dan? Wat prijs betreft wint de OnePlus 5 daarentegen hoe dan ook, want het toestel kost (op een paar tientjes na) hetzelfde als de Galaxy S8+ en is een stuk goedkoper dan de Note 8.

Voor een algemene lijst met alle speedtests kun je hier terecht. Ben je benieuwd naar mijn oogappeltje, de OnePlus 5, check dan hier hoe dat toestel gehakt maakt van de Galaxy S8 en de HTC U11. Als we dan toch bezig zijn kun je hier zien of de op Android draaiende OnePlus 5 het kan winnen van de iOS iPhone 7 Plus.4 reacties

Ben blij dat ze dit soort onzin niet op desktops uithalen. Grootste bullshot.
Yeah, ik heb hem ook :-) Leuk! Een positief bericht over Oneplus! Dat werd tijd ;-)
@dotternetta: ik moest ook meteen denken…. Eerst moet er iemand van de redactie een oneplus hebben om het gebash op te laten houden. Ik heb altijd Samsung gehad en ben nu in het bezit van de oneplus 3 en dit is echt de eerste telefoon waarbij ik na een jaar niet de behoefte heb om hem weg te doen.
Leuke telefoon, zonder nog al teveel problemen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).