Spider-Man is keihard terug in eerste trailer

Auteur: , 1 Reactie
Spidey leeft?!

My spidey senses are tingling.

Spider-Man komt kei hard terug na zijn debuut in het gigantische Spider-Man: Homecoming in 2017. En na het origin-verhaal van Peter Parker en zijn alter ego gaat de superheld nu naar Europa om kwaadaardige vijanden te verslaan.

Peter Parker gaat met zijn klasgenoten een reis door Europa maken, maar eenmaal op ons continent (helaas niet in Nederland, zo lijkt de trailer te bevestigen) breekt de pleuris uit. We krijgen daarbij een eerste blik op wat Elementals, monsters die zich vormen uit de elementen.

En wanneer die spreekwoordelijke pleuris uitbreekt, komen twee bekende gezichten Peter helpen. Allereerst komt Nick Fury, de vader manager van de Avengers, Parker een persoonlijk bezoekje brengen. Daarnaast vliegt Mysterio met zijn kleurrijke magie in de rondte. Jake Gyllenhaal, naar mijn mening een van de beste acteurs van zijn generatie, vertolkt de superschurk, al lijkt hij in Far From Home aan de goede kant te staan. Neem daarentegen maar van mij aan dat dit een ‘eerste akte vriend’ is die later overloopt en uiteindelijk zal vechten met onze held.

Spoiler alert voor iedereen die Infinity War nog niet gezien heeft!

Er is overigens iets raars met de trailer aan de hand. Hoewel Marvel niets officieel heeft bevestigd, lijkt het internet het erover eens te zijn dat Far From Home zich nĂ¡ Endgame afspeelt. Endgame, het vervolg op het hartverscheurende Infinity War, gaat dus een verschrikkelijk karige stunt uithalen.

Als Far From Home zich inderdaad na Endgame afspeelt, dan betekent dat dat Peter Parker dus op een of andere manier weer tot leven gewekt zal worden. En dat gaat direct in tegen mijn argument waarom Infinity War de beste Marvel-film tot dusver is. Is het een prequel voor de Avengers-verhaallijn, dan kunnen fans de film tevens met een bittere nasmaak aanschouwen. Ze weten namelijk dat alle avonturen die Spidey meemaakt uiteindelijk niets uit zullen maken; hij gaat toch wel dood.

De onduidelijkheid is een symptoom van een tendens van de laatste jaren. Het wringt altijd een beetje tussen Marvel en derden die de rechten van een superheld bezitten. Er was een hoop gedoe rondom Venom (een aartsvijand van Spidey) omdat Sony graag wilde dat die film binnen het MCU zou plaatsvinden. En nu brengt Sony Pictures een trailer uit voor hun (ongetwijfeld epische) Spider Man: Far From Home, die een beetje schuurt met de grote Marvel-films.

Spider-Man: Far From Home met (wederom) Tom Holland in de hoofdrol, komt op 5 juli dit jaar uit. Avengers: Endgame komt eind april uit en kan dus mogelijk uitleggen waarom we Peter Parker na de gebeurtenissen van Infinity War nog vrolijk zien rondslingeren.

Screen @SonyPictures/Marvel

Update 16-1-2019: Releasedata van Far From Home en Endgame toegevoegd1 reactie

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).