Sprimo laat je zien wat je ruikt

Dit apparaatje controleert de luchtkwaliteit
En controleert ook nog even de luchtkwaliteit.

We vinden het belangrijk om gezond te eten en schoon water te kunnen drinken, maar heb je wel eens nagedacht over de luchtkwaliteit? Je zou er wel over moeten nadenken, want je ademt meer lucht in dan je eet of drinkt.

Met het Kickstarter project Sprimo Personal Air Monitor kun je zien wat je ruikt en wat voor luchtkwaliteit je inademt.

[gv data=”asmdnom83Dw”][/gv]

De kleine monitor geeft je alle informatie die je nodig hebt; je kunt de kwaliteit van je lucht zien die je inademt, op welke locatie.

Zelfs in je eigen huis kun je de luchtkwaliteit opmeten. Als je bijvoorbeeld denkt dat een bepaald schoonmaakmiddel niet zo goed is voor je gezondheid, hoef je de monitor maar in je iPhone te klikken en de app te openen. Je kunt meteen zien of het middel daadwerkelijk slecht voor je is.

In Sprimo zit gas detectie technologie, die het mogelijk maakt om duizenden snelle organische samenstellingen te detecteren seconden nadat je de app hebt geopend. De luchtkwaliteit wordt meteen gemeten en je kunt ook meteen zien hoe warm het is en hoe hoog de luchtvochtigheid is.

Het unieke aan Sprimo is dat er een interactieve kaart met luchtkwaliteit kan ontstaan als maar genoeg mensen in een regio de Sprimo gebruiken.

Het apparaatje is gemaakt van duurzaam ABS plastic en roestvrij staal. De Sprimo heeft geen stroom en geen kabel nodig.

De eerste versie van de Sprimo is alleen beschikbaar voor iPhone gebruikers. Een model voor Android is in de maak.

Mensen die bij er snel bij zijn, kunnen een Sprimo aanschaffen voor $30. Dat is 25% minder dan de uiteindelijke verkoopprijs. De verwachting is dat de Sprimo in juli verzonden zal worden.

Sprimo is overigens niet het eerste apparaat dat kan zorgen voor een betere luchtkwaliteit, maar wel eentje met een aantrekkelijke verkoopprijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *