Stichting Brein opent aanval op doorverkopers van e-books

Stichting Brein opent aanval op doorverkopers van e-books
Ze hebben de smaak te pakken daar.

Sinds eind november is Stichting Brein behoorlijk actief op het gebied van anti-piraterij. Eerst was een Nederlandse uploader uit Noord-Brabant het haasje en afgelopen weekend was een ander landgenoot de sjaak.

De organisatie zet zijn koers voort en gaat automatische e-mails versturen naar mensen die op Marktplaats e-books proberen door te verkopen, aldus de NOS vanmorgen. De actie komt vanuit de uitgeverijen die omzet mislopen door de tweedehands verkoop.

In de mail dreigt Brein met een gevangenisstraf van zes maanden of een geldboete van 19.500 euro. Of Kuik en consorten ook daadwerkelijk de straffen kunnen uitdelen is nog maar de vraag. Eerder dit jaar oordeelde een rechter dat het toegestaan was om e-books door te verkopen via sites als Marktplaats. Wordt vervolgd dus.

4 reacties

  1. waar slaat dit op? als je klaar bent met je e-book, mag ie toch gewoon op marktplaats? gaan ze iedereen die zn oude telefoon, tablet, computer, spelconsole enz eropzet ook dreig mailtjes sturen? wtf is dat voor hersenloze organisatie daar??

  2. wat een trieste figuren. Ook aanpakken van iligale download is opzich logisch want daardoor loopt film industrie inkomsten mis. Maar e books door verkopen wtf is toch jou eigendom dus mag ze door verkopen wat je wil. Gaan ze straks ook de door verkoop van dvd aanpakken ofzo. watn een wanhopige figuren die denken ze alles beslissen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *