Surprise: OnePlus 3 en 3T krijgen Android P

OnePlus 3 krijgt nu Android Oreo-update
Vanwaar deze ommedraai?

Enkele maanden geleden waren enkele OnePlus 3(T)-gebruikers teleurgesteld in het bericht dat zowel de 3 als de iets nieuwere 3T geen Android P zou krijgen, waardoor Android Oreo het eindstation zou zijn qua software-updates. Niet heel bijzonder, aangezien de toestellen respectievelijk 2,5 en 2 jaar oud zijn. OnePlus komt echter terug op haar opmerking.

In een blogpost meldt OnePlus dat het geld bedoeld voor de ontwikkeling van haar telefoons uitgegeven zal worden aan Android P. Het project krijgt meer aandacht, aangezien OnePlus ervan overtuigd is dat dit ‘spannende functionaliteiten en verbeteringen’ met zich zal meebrengen.

Er bevindt zich echter ook een kleine keerzijde aan dit verhaal. De verwachte update naar Android 8.1 Oreo wordt door deze beslissing geannuleerd, omdat er simpelweg niet genoeg geld voor beide updates is. Gebruikers moeten nu dus iets langer wachten op een noemenswaardige software-update.

Ben je in het bezit van een OnePlus 3 of OnePlus 3T, dan sta je wel achteraan in de rij wat betreft de Android P-update. Vanzelfsprekend worden de bezitters van een OnePlus 6 als eerste voorzien van een update, gevolgd door de 5(T). De laatste Android P bèta is inmiddels uit en een release zal plaatsvinden in het derde kwartaal van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *